imam 30 godina, već duži perio imam nizak pritisak,a ubrzan rad srca,
tako da sam danas bila kod interniste, a on je konstatovo da imam tahikardiju i nekakve izrasline na srcu kao posledica nekakve infekcije.
sve to doktor je dijagnosticirao na osnovu EKG -a , ujedno da kažem da ponekad osećam mučninu i vrtoglavicu. doktor mi je danas prepisao
PRESOLOL i CARDIOPIRIN. Pošto me je sve to mnogo uplašilo bila bih zahvalna kada bi me neko detaljnije upoznao sa ovim mojim problemom.
Unapred zahvalna Veroslava.
tahikardija i vrtoglavica
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ne verujem da bilo koji kolega, ma kako genijalan bio, moze iz EKG-a da dijagnostijuje bilo kakve izrasline usled upale ili slicno... Mozda adhezivni perikarditis, koji se menja po zamoru ili slicno - ali to je drugo. Kada kazete "nizak pritisak", na sta tacno mislite? Koliko je to? Ako ste dobili Presolol, tahikardija ce verovatno da se smanji, ali ce zato i pritisak da padne jos vise...? Skenirajte EKG i posaljite ga, napisite kolika je tenzija, kakav je dnevno-nedeljni profil tenzije, kako se krece frekvenca srca na dnevno-nedeljnom profilu.... Lecenje zahteva pracenje, a to cete orati sami, pomocu aparata za pritisak, koji meri i frekvencu srcanih otkucaja...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
poštovani doktore Zdravkoviću veoma sam vam zahvalna na vašem odgovoru. Pošto prošlog puta nisam dala podatke o mom krvnom pritsku
on iznosi 60 sa 100 po nekad 70 sa 110. broj otkucaja srca je 110 u minut. Danas nisam u mogućnosti poslati ekg snimak ali sam veoma preplašena nakon pregleda kod interniste.Pošto živim u malom gradu na jugu srbije dali je potrebno da izvršim preglede u nekom većem med.centru. Unapred zahvalna Veroslava
on iznosi 60 sa 100 po nekad 70 sa 110. broj otkucaja srca je 110 u minut. Danas nisam u mogućnosti poslati ekg snimak ali sam veoma preplašena nakon pregleda kod interniste.Pošto živim u malom gradu na jugu srbije dali je potrebno da izvršim preglede u nekom većem med.centru. Unapred zahvalna Veroslava
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ne znam koji je to grad, ali ima i "malih gradova" sa odlicnim lekarima. moja je supruga iz pirota i znam, na primer, da je pirotska bonica odlicna.
Jeste li uradili lab. analize sa pregledom hormona stitne zlezde? Nesto kjemnogo ubrzabo to Vase srce. Koristite dobijenu terapiju, a ako osetite ili izmerite nizak pritisak, uzmite malo slaniju hranu i bice dovoljno.
Sve najbolje!
Jeste li uradili lab. analize sa pregledom hormona stitne zlezde? Nesto kjemnogo ubrzabo to Vase srce. Koristite dobijenu terapiju, a ako osetite ili izmerite nizak pritisak, uzmite malo slaniju hranu i bice dovoljno.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine