tahikardija ,puls 150

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ancim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 8:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

tahikardija ,puls 150

Post od ancim »

Molim Vas da mi date neku blizu informaciju o sledecem.Vec nekih 20 dana imam otezano disanje i jako lupanje srca.Pre dve noci tahikardija je bila toliko jaka da me je totalno uznemirila te sam zbog toga ostajala bez vazduha,otisla sma u hitnu i uradjen mi je ekg,frekvenca je bila 150,a pritisak 160:90,dali su mi presolol intravenski i bensedin.dosla sma kuci i posle 4 sata tegobe su se povratile.Opet sam otisla u hitnu puls je bio 120 pritisak 135:85.Receno mi je da uzimam propranolol po 1/4 ujutru i uvece kao i po pola bromazepama.Ja sam se toliko uspanicila te imam osecaj da meni terapija ne pomaze.
Da problem je i u tome sto ja konstantno razmisljam kako disem i time remetim dosanje.Jednostavno sam opterecena tim stanjem.
Da li imate neko resenje?
hipo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 6:27 pm

Post od hipo »

rESENJA NA OVAJ NAČIN NIJE PRAVA STVAR. OBAVEZNO POSETITE LEKARA OPŠTE PRKSE I TRAŽITE UPUT SA KARDIOLOGA KAO I SVE ANALIZE LABORATORIJE MORATE URADITI PRE POSETE KARDIOLOGU, A NE BI BILO LOŠE DA POSETITE I ENDOKRINOLOGA RADI PRVERE ŠTITNE ŽLEZDE. PORADITE NA SEBI DA SE PRAVILNO PREGLEDATE. NEMOJTE ULAZITI U STRAH JER NEGATIVNIM MISLIMA SIGURNO SAMO POGORŠAVATE STVAR. ZANEMARITE MISLI O TOME DA ĆE VAM BITI LOŠE VEĆ OPUSTITE SE I MEDITIRAJTE STALNO PONAVLJAJUĆI U SEBI SVE MI JE BOLJE I BOLJE, MOJE SRCE RADI NORMALNIM RITMOM. KADA IZVRŠITE SVE PRETRAGE IMAĆETE ODGOVOR NA VAŠE TEGOBE.
SREĆNO
Odgovori