Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Ja sam 1992 godiste.Ja imam problem od pre dve godine pojavilo mi se da mi se desi lupanje srca.Inace normalni otkucaj srca mi je 70 u min a kad dobijem to lupanje srca bude mi negde i cak 130 otkuacja u minuta i to luoanje traje nekad do 2 sata.Kad god sam isao na kontrole radio ekg srca radi osam par ultra zvuka i ekspertski ultra zvuk srca sve je uvek bilo u normali cak i snimio grudni kos kaze da ne pristiska srce.To lupanje mi se desi cesto nekad za mesec dana,nekad za nedelju dana ,nekad za dve nedelje..kako kad inace uvek mi pocne kao da mi iz zeludca krene neki prisitsak na srce ali nzm.Inace kad mi dodje to lupanje srca nemam nikakvih problema,niti mi se vrti u glavi ,niti mi opadni prsitisak,niti mi se vrti u glavi,nista od toga.Inace pre tri godine su mi ugradili pejsmejker jer se desila na holtetu neka pauza u mirovanju.Pord toga kardiolog u klinickom centru mi je dao da pijem propafen 2x300.Tokom dana cesto svakog ili ne bas svakog dana oko 19h ili 18h dodje mi nekad da da mi srce preskace i to kao da mi sve pocinje iz sredine stomaka kao da mi nesto pristinse srce ili nzm ni ja vec ne znam da li je to mozda i na nervnoj bazi ili sta vec inace sve mi to ide vec na zivce :/ ako neko ima slican ili isti problem neka mi napise nesto kako on to dozivljava ili neki savet nesto.hvala unapred
Pa pejsmejker su mi ugradili 2011. Dr Goran Milasinovic u Beogradu,jer sam nosio bio holter 24h i desilo mi se da je bila neka pauza jednom samo oko 2sekudne..A inace rekli su da meni moje srce normalno uvek radi i da se pejsmejker ukljucuje samo kad se desi ta pauza ili ako u nekom slucaju bude da srce radi ispod 60 otkucaja u minutu.Inace idem u klinciki centar u beogradu jednom godisnje na pregled da provere ekg srca i da provere tu bateriju