Tahikardija - Ablacija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
hajducica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 3:00 pm

Tahikardija - Ablacija

Post od hajducica »

Molim nekoga ko je imao problema sa tahikardijom i ko je uradio operaciju ablacije da nam napise detaljno sve korake od dijagnostike do otkrivanja mjesta koga treba "spaliti" do samog cina "operacije". Kako se sada ta osoba osjeca, uzima li lijekove. Znaci molim samo osobu koja je sve to prosla da nam kaze. Zahvalna unaprijed!!!
Instrumentar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Instrumentar »

licno meni nikad nije radjena ablacija.ali je to posao kojim se ja bavim.ako vam sta znaci kako se izvodi ta procedura,mogu vam pomoci i objasniti.
hajducica
Novi član
Novi član

Post od hajducica »

pa bilio bi dobro ako imate vremena. pocnimo od togsa da je tahikardija tu i da doktori "stari kardiolozi" ne nalaze nikakvo oboljenje organsko, znaci to je to. Za koliko se vremena utvrdi gdje je taj cvor, kolike su liste cekanja, koliko traje i kako proces "operacije",jel opasno,kolika je uspjesnost, kasnije neka terapije i kad se moze nakon toga kuci...
ja onako nabacano, alo verovatno razumete,
veliki pozdrav
shisharkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 2:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od shisharkica »

hajducica napisao:pa bilio bi dobro ako imate vremena. pocnimo od togsa da je tahikardija tu i da doktori "stari kardiolozi" ne nalaze nikakvo oboljenje organsko, znaci to je to. Za koliko se vremena utvrdi gdje je taj cvor, kolike su liste cekanja, koliko traje i kako proces "operacije",jel opasno,kolika je uspjesnost, kasnije neka terapije i kad se moze nakon toga kuci...
ja onako nabacano, alo verovatno razumete,
veliki pozdrav
ja idem u februaru na ablaciju, lezis 4 dana u bolnici, oni ti rade ultrazvuk ako treba nosis i holter, opasno nije radi se u lokalnoj anesteziji. koliko traje ne znam treba da radim, a proces operacije je ubace ti kroz arteriju na preponi neku sondicu i sa tim idu do srca kroz arteriju, nadju cvoric i pecnu ga i to je to, tako su meni objasnili. liste cekanja nema koliko sam ja shvatila ja sam isla u cetvrtak i pitali su me da li hocu sad u januaru, ali nemogu zbog ciklusa jer i to gledaju da nemas menstroaciju dok ti to rade. pozdrav valjda sam ti pomogla
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

Post od gilbert »

Najgore sto moze da se desi je da ti kateterima probuse venu/arteriju i da mora da se prebaci sve na open heart..
hajducica
Novi član
Novi član

shisharkica javi

Post od hajducica »

shisharkica
molim te kad to zavrsis napisi mi sve kako je bilo po redu i najbitnije kako se ti osjecas , svako dobro od Gospoda
sretno
hajducica
Novi član
Novi član

Post od hajducica »

shisharkica
ne zaboravi se javiti, pozdrav i sretno
Odgovori