syndrom Reynand
syndrom Reynand
Prije 2god.ustanovili su mi syn.Reynand i od tada su pocele moje golgote po klinike."PRIKUPILA" sam dosta dijagnoze,a najvise su sumljali da imam lupus ali do danas nije dijagnosticiran.Znam da lupus i Reynand obicno idu zajedno,ali ja nisam radila analize skoro 1 god.ima li potrebe jer DOLER NA RUKE I NOGE - OK,KAPILAROSKOPIJA -OK,ali zato pronasli su mi:PROL.MITRAL.VALV.,INSUFF.TRIKUSPID.VALV.,STRUMA NODOSA(NODUS OD 5MM),OSTEOPOROZA NA SKELET(a imam 33god.).Zadnje analize na reumatoloskoj klinici su:ANA 1:80,anti-dsDNA 73,antiDNP -pozitivno,CRP 24.to su rezultati od pre 1god.dali da idem ponovo ili ne jer ako sam imala lupus ovu godinu mozda i ne bih bila ziva.Najvise me muci stalan umor,koji zna da dodze iz ciste mira,a bogami i da prodze tek tako.najvise vas molim da mi pisete dali su te dijagnoze opasne ako ne radim redovite kontrole i koje su posledice.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Medju 10 najvecih medicinskih otkrica i pomaka u prosloj godini je i otkrice da je povisen CRP isto tako opasan za razvoj infarkta miokarda kao i holesterol. Stoga, kontrole bi trebalo da uradite, kod reumatologa i kardiologa.
O osteoporozi - ako je radjena DEXA, recite kolika je vrednost nadjena? Mozda je u pitanju samo osteopenija.
Sve najbolje!
Ivica
O osteoporozi - ako je radjena DEXA, recite kolika je vrednost nadjena? Mozda je u pitanju samo osteopenija.
Sve najbolje!
Ivica
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
sindrom reynand
najvjerojatnije je samo osteopenija jer nisam radila daljne ispitivanja osim rentgen 'rbeta.posto imam problema oko osiguranja ne mogu da idem na ispitivanja recite mi dali mi je ANA titar dobar ili je zabrinjavajuci.i sta mislite o druge dijagnoze.molim vas pisite mi opsirnije.moja je DR. REKLA DA TAKAV crp NIJE ZABRINJAVAJUC.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Zaista ne znam da li koleginica koja Vam je to rekla bas redovno prati najnovija medicinska dostignuca, pa se i pored toga pravi nonsalantna, ili jednostavno nije informisana. Bilo kako bilo, tvrdim da CRP koji ste naveli nije za potcenjivanje. Ostale analize pokazuju da imate relativno umeren autoimuni proces, i njih bi trebalo ponovoto, kao sto sam i rekao - uz pregled od strane reumatologa i kardiologa.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine