Poceo sam aktivno da se bavim vezbanjem u teretani. Dolazim na ideju da uzmem neke preparate za povecanje misicne mase, u planu imam whey protein koji se dobija iz sirutke mleka i kreatine.
U cemu je moj problem...
U polsednjih 6 godina 3 puta u periodu os po 3 godine mi se javljala srcana aritmija. Odlazio sam kod lekara, dobijao sam verapamil u venu i posle toga je prestajalo. Radio sam na Torlaku test na viruse, konkretno koksaki, i nisam bio pozitivan. Na ultra zvucnim pregledima i eho-u srca, testu opterecenja su zakljucili da je sve ok. Ja sam imao svoju sumnju zasto mi se to javlja i posle poslednje aritmije mislim da sam siguran zasto mi se ona dogadja. Naime, po mom zakljucku to polazi od zeludca, za 2 puta sam siguran da se javila pod istim okolnostima, kad kasno jedem i nesto tesko za varenje, u toku sna mi potpuno stane zeludac, dijafragma mi natisne srce i tako se po meni javi aritmija, mislim da su moja zapazanja potpuno ispravna.
Mene zanima da li bi mogao da koristim malo ove suplemente za misice s obzirom da sam imao tih problema, hoce li oni naskoditi mom zdravlju i da li uopste oni uticu na srce?
Da li suplementi za misice uticu na srce?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 27, 2011 7:21 am
Re: Da li suplementi za misice uticu na srce?
sličan problem imam i ja,mada ne toliko izražen ali imam hijatusnu herniju tako da znam šta vas muči.
konkretno whey proteini kao suplementi ne utiču na vaše srce s toga ste s te strane mirni,ali ako imate eventualno problema sa funkcijom bubrega mislim da bi ste trebali da izbjegavate jer je to dodatni unos proteina koji dodatno opterećuju bubrega.
ali ako su vam bubrezi u redu,korištenje tih suplemenata u skladu s uputstvom o načinu uzimanja je sasvim regularno.
konkretno whey proteini kao suplementi ne utiču na vaše srce s toga ste s te strane mirni,ali ako imate eventualno problema sa funkcijom bubrega mislim da bi ste trebali da izbjegavate jer je to dodatni unos proteina koji dodatno opterećuju bubrega.
ali ako su vam bubrezi u redu,korištenje tih suplemenata u skladu s uputstvom o načinu uzimanja je sasvim regularno.
Re: Da li suplementi za misice uticu na srce?
Joj imam i ja sličan problem.Oko Nove godine sam bila premorena i javilo mi se lupanje ali meni to ne traje nesto puno tacnije radi se ipak o sekundama,najvise minutama.
Mene je to znalo i ranije da uhvati ali nisam mnogo obracala paznju jer sam mislila da mi se to desava usled nekog nerviranja,sekiracije i slicno.E onda sam negde u aprilu posla kod jednog odlicnog interniste koji me pregledao jedno sat vremena sa najsavremenijijm aparatima.Meni se upravo to dogodilo u toku pregleda tako se sto posto radi o tome (posto su cirkulacija i funcija srca odlicne) tako da smo konacno otkrili o cemu se zapravo radi
Sto se tice zeluca imam i ja herniju ali nesto minimalno,plus spusten zeludac ali nista strasno. Ne znam,uglavnom mi je dr dao propafen a kaze da nije opasno.Samo,ako zelis nesto da pijes,bilo kakve lekove,bolje pitaj nekog dr