Dobar Vam dan! Da li bi mogao neko od kardiologa da mi pojasni slijedeće nalaze :
27.07.2012.
Pri prvom pregledu novorođenčeta notira se sistolni šum 1-2/6.
o2 95% p133bpm. Na pregledu eupnoično, perikordij miran, ictus neupadljiv, trilla nema. Pulmo b.o Cor akcija ritmična, tonovi jasni, veoma tih sistolni šum uz Irs. p2 uredan.
30.07.2012.
Na pregledu eupnoično, perikordij miran, ictus neupadljiv, trilla nema. Pulmo b.o Cor akcija ritmična, tonovi jasni, šum se ne notira.
27.08.2012.
Na pregledu se čuje veoma tih sistolni šum nedužnih karakteristika. Puls 152,
O2 99%.
Moja dilema zapravo jeste to što se bebi u zadnji mjesec dana javlja "plavilo" oko usta i očiju. Kažem plavilo, jer se javlja svijetlo plava boja, koja nema veze sa plačem. Samo tako spontano dođe, i prestane. Kada spomenem pedijatru, njihov je odgovor "pa to je to". Ne razumijem kako je moguće da se bebi sa takvim razvojem simptoma ne uradi UZ srca. Inače je beba u zadnje vrijeme jako pospana, što me dodatno brine. Molim Vas, koje su vaše preporuke? Da li da tražim privatnog dječijeg kardiologa?
S poštovanjem,
Emina
Šum na srcu kod bebe
Re: Šum na srcu kod bebe
Bez panike i preterane nervoze,ali da idite privatnom dečijem kardilogu,gde će biti urađan uz srca.Simptomi koje ste izložili mogu biti znak nekog oboljenja,ali ne nužno.