Srce,krvni sudovi,pluca ili?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Srce,krvni sudovi,pluca ili?

Post od ivamatic »

Obracam vam se jer imam malo nespecifican zdravstveni problem.
Kada je povecana vlaznost vazduha (posebno kada je kisa) i veliko isparavanje,uvek mi se desava da veoma tesko disem,na noge kao da mi je neko stavio tegove, pocne da mi sve vrti u glavi,kao da cu svakog trenutka da dozivim kolaps.
Kada je +40 ili -20 te temperature mogu mnogo lakse da podnesem,nego one +20,+18 i sl...na snegu nemam umaranje,ali isto tako disem na usta.
Znam samo da u sauni ne bih mogla da boravim ni 5 min,jer bih imala slicne simptome.
Moj pritisak je uglavnom normalan,ali vise je nizak nego sto je visok....krece se od 115/75,a nekad imam i 90/60.
Zamaranja nemam,samo kada je takvo vreme,pa ne znam o cemu se tu radi i kako da resim te neprijatne sitaucije,jer se cesto desavalo da mi se to desi kada pesacim,nemam nikoga u blizini,cak sam jednom bila u nenaseljenom prostoru.Ne znam koliko je to uopste opasno,ali su ovi simptomi vrlo intezivni,pa cesto za realciju za koju mi u "normalnim uslovima" treba 10 min, u tim uslovima povecane vaznosti vazduha mi treba 20min nekad i vise...? :-?

Hvala unapred na odgovorima...!
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori