IZVESTAJ SPECIJALISTE
Konttrolni pregled:
Anamnesticki: Povremene vrtoglavice i hladan znoj. Dobio na telesnoj tezini u posledje dve godine (za tri godine od 70 - 94kg, visina 193cm). Pod terapijom Propafenom nakon medikamentozne konverzije fibriklacije predkomora sa apsolutnom aritmijom komora.
Status Preaesens: eupnoican, kardijalno kompemenzovan, srcana akcija ritmicna, tonovi jasni, sum nisam cula, TA 120/80 mmHg, pulmo: normalan disajni sum, abdomen mek, bolno neosetljiv, jetra i slezina se ne palipiraju, bez perifernih edema.
SE 2, KKS b.o /hgb 178!/
suk 4.8, urea 4.8, kreatinin 86, ST 0.30, ALT 0.38 chol 6.0, trgl 2.04, ac urici 301 / nije bio naste 12h/
EKG: sinusni ritam, SF oko 95/min, pQ 0.20 s, bez znakova za ishemiju, leziju i nekrozu miokarda, bez poremecaja sitma i kondukcije.
DG: ST post conversio medicamentosa fibrilati atriorum et arrhythmio absoluta ventriculorum.
TH: Propafen tbl 3*150 mg
Kontrolni pregled s nalazima: US bubrega, spirometrija, serumsko gvozdje.
--------------------------------------------------------------------------
Smirometrija za internistu: lak opstruktivni poremecaj ventilacije.
--------------------------------------------------------------------------
Imam 27 godina i zamolio bih nekog za analizu i misljenje. Ako je potrebno javicu nalaze na serumsko Fe cim uradim. Trenutno me brine taj povisen hemoglobin. Mislio sam da je osam sati period za nekonzumiranje hrane pre vadjenja krvi pa da napomenem da sam imao mesnati (nova godina, dodjavola) obrok oko 8.5 sati pre vadjenja krvi. Osesam konstatnu tenziju u grudima i cesce aritmije pri umoru, posle malo spavanja i najzesce posle unosa alkohola, tj. pri mamurluku. Dosta lako se zamaram i osetim aritmije pri fizickim naporima, pogotovo ukoliko sam slabije jeo. Ishrana mi je raznovrsna uz dosta tunjevine i sardina. Nekad pri lezanju u odredjenom polazaju se javljaju aritmije pri pri dubljem udahu vazduha. Ultrazvuk srca je bio u redu, a konstantovano je samo baloniranje.
Hvala na vremenu i eventualnom misljenju i odgovoru.
~T