Snizen pritisak i srce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gorank07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 3:35 pm

Snizen pritisak i srce

Post od gorank07 »

Pozdrav,

Nadam se da ce neko moci da mi da nekakav odgovor. Unapred sam zahvalan.

Moj problem je sto mi se krvni pritisak smanjio - pre 5 ili 6 godina je bio gornji 120 - 125, a sad je oko 100. Imam 31 god. i poceo sam da sumnjam da ovo smanjenje moze imati neke veze sa srcem. Imao sam preteranu kilazu odredjeno vreme, ali je u to vreme pritisak bio u redu, dakle gornji 120+, 100 + godine. Napominjem da sam u vojsci bio u specijalnoj jedinici, pa se takodje pitam da li to moze biti posledica tih napora (mada je posle vojske bio normalan, u vojsci sam bio pre 11 god.). Cesto se javlja pospanost, a san je kratak (sto se javilo posle vojske).

Konkretno, posumnjao sam u prosirenje srcanog misica, odnosno njegovo slabljenje. Pre desetak dana, pojavio se i bol u desnoj nozi, u misicu potkolenice, nisam ekspert pa sam se i uplasio da se ne radi o trombu. Takodje, pojavilo se i par zutih mrlja (velicina oko 5 mm u precniku) na desnom stopalu.

Napominjem da mozda nesto moze biti lose sa meracem pritiska, ali i na digitalnom daje rezultat manji od onog pre, "normalnog", maksimalno oko 120, obicno oko 110. Broj otkucaja srca je 22-25 /15 sec.

Hvala.
Odgovori