Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Kakav ucinak i efekat ima sex na kardiovaskularni sistem,odnosno na srce i arterije jer ipak je rijec o malo jacoj fizickoj aktivnosti jednom rijecju da li ljudi koji imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom smiju sprovoditi sex????????
Jel to podrazumjeva i ljude koji npr. imaju problem sa hypertenziom ili npr. brahikardijom ili je rijec o tezim oboljenjima kardiovaskularnog sistema????
Ok to mi je jasno ali me interesuje konkretno u mom slucaju imam sekundarnu hipertenziju koja je pod kontrolom zadnje 2 god. e da li sex djeluje pozitivno na moje srce i arterije kao npr.sport ili ima negativna svojstva????
vi verovatno mislite na hipertenziju II stepena, a ne na sekundarnu. pretpostavljam da morate znati da ne postoji značajna povezanost-meni se čini da vi imate neki drugi problem u vezi svoje seksualnosti, koji niste još sebi jasno predstavili, ili nemate hrabrosti da ga napišete
Ovo pitam cisto iz razloga sto poslije sexa imam simptome koji mi nisu bas ok kao sto su crvenilo lica i prsa,lupanje srca,blago mantanje a moj kardiolog sto se tice sexa nema nikakvih primjedbi u vezi mog stanja sa srcem.Sto se tice moje dijagnoze imam hypertensio arterialis gr.2b ako vam to nesto znaci!?
bas lepo , PITANJE jer moj decko vec duze vreme mene pita da li sam pitala kardiologa za SEX , sta , kako . milim koliko cemi to smetati .
veliki pozdrav [/b]
da, hipertenzija 2. stepena...
ovo sto opisujete moze biti skok tenzije, koji je normalna pojava posle sexa. moguce je da ste se nakon postavljanaj dijagnoze i uvodjenja terapije vi senzitivisali na manifestacije hipertenzije i vise obracate paznju na njih.
uticaj sexa ima smisla razmatrati kod srcanog popustanja, nestabilne angine pectoris, tezih aritmija. ako ste bili na pregledu kardiologa, i hipertenzija predstavlja vasu jedinu dijagnozu nema razloga za brigu. ako generalno slabije tolerisete svaki napor, ima osnova da se uradi test opterecenja.
u vezi ove problematike da kazem da beta-blokatori mogu uticati na potenciju, i zato ih treba zaobici kod sexualno aktivnih pacijenata.
Hvala doktore,po pitanje beta blokera vec sam se u to uvjerio koristio i dobio problem koji ste spomenuli tako da sad koristim Isoptin.Opterecenje sam uradio rezultat kako kaze doktor je poprilicno solidan samo kaze da se bavim sportom!
ja bi na ovu temu pitala za ovaj lijek koji smanjujeseksualnu želju.Ja sam hipertoničar duži period pa u terapiji imam više lijekova kao diuretik beta blokator lopril H 10 I AMLODIL OVA DVA neznam u koju grupu spadaju molim vas šta bi vi kao ljekar promjenili za bolju seksualnu funkciju.IPAK MOJ SUPRUG NEMA TAJ PROBLEM PA....molim za savjet