Poštovani,
Supruzi mi je urađena koronarografija i nalaz glasi: LM distalno stenoza 60%. LAD ostijalno stenoza 80%, medijalno okludirana. LCx proksimalno okludirana. OM okludirana. RCA medijalno stenoza 70%, dominantna arterija.
Odluka konzilijuma glasi: Indikovana je hiruška revaskularizacija miokarda - bypass LAD, LCx, ev. RCA u terminu do 90 dana.
Znam da je pitanje opširno i zahteva takav odgovor, pa Vas molim da mi objasnite o čemu se radi: postupak hiruške intervencije, moguće komplikacije, dužina oporavka ITD...
Unapred se zahvaljujem svima koji mi odgovore.
Revaskularizacija miokarda - bypass LAD, LCx, ev. RCA
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Revaskularizacija miokarda - bypass LAD, LCx, ev. RCA
Чини ми се да се том приликом отвара грудни кош сечењем ребара и слично. После се то зашива металном жицом итд. Дакле у оптицају су све могуће компликације па и сепса са смртним исходом.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 5:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Puši BRE k****, pička ti materina bezobrazna. Nemoj više odgovarati na moja pitanja. Prošli put sam ti to odbacio na glupost ali sada vidim da me namerno provociraš.aaaca napisao:Чини ми се да се том приликом отвара грудни кош сечењем ребара и слично. После се то зашива металном жицом итд. Дакле у оптицају су све могуће компликације па и сепса са смртним исходом.
Uzivajte u svakom danu,kao da Vam je poslednji,jer zivot nema reprizu.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Да ли ти имаш неких менталних проблема? Лепо сам ти одговорио а ако ти се одговор не свиђа не мораш да се понашаш као будала. О каквом провоцирању говориш, незналицо?