Postovani,pitanje u vezi nalaza da mi protumacite.Hvala
Nalaz glasi ovako :
KFS slobodni, u plucnom parenhimu nema znakova konsolidacije, leva hemidijafragma nesto vise polozena sa interponiranom lijenalnom deksuzom kolona subfericno.Srcano sudovna senka normalnog polozaja ogranicene velicine, naglasenog luka leve komore, plucnihvaskularnig hilusanormalnog volumena.
Radiografija TRG
Re: Radiografija TRG
Ispravka
Nalaz glasi ovako :
KFS slobodni, u plucnom parenhimu nema znakova konsolidacije, leva hemidijafragma nesto vise polozena sa interponiranom lijenalnom deksuzom kolona subfericno.Srcano sudovna senka normalnog polozaja ogranicene velicine, naglasenog luka leve komore, plucnih vaskularnih hilusa normalnog volumena.
PS.
Dobijen odgovor je samo da je leva komora malo prosirena pa je zbog toga i povisen krvni pritisak
Nalaz glasi ovako :
KFS slobodni, u plucnom parenhimu nema znakova konsolidacije, leva hemidijafragma nesto vise polozena sa interponiranom lijenalnom deksuzom kolona subfericno.Srcano sudovna senka normalnog polozaja ogranicene velicine, naglasenog luka leve komore, plucnih vaskularnih hilusa normalnog volumena.
PS.
Dobijen odgovor je samo da je leva komora malo prosirena pa je zbog toga i povisen krvni pritisak
kostofrenicni sinusi su slobodni kao sto i treba da budu, znaci nema patoloskog sadrzaja u njima, pluca su urednog nalaza, sto se tice te lijenalne fleksure kolona subfrenicno to oznacava ugao koji pravi debelo crevo kod slezine pod dijafragmom...sto se tice srca, kao sto vam je i receno, ali je objasnjenje obrnuto - leva komora moze da bude prosirena zbog povisenog pritiska, jer srce treba da savlada taj pritisak prilikom ispumpavanja krvi iz leve komore, zato je potrebno da regulisete krvni pritisak kako se srce ne bi opterecivalo...treba da vas pogleda kardiolog i iskljuci druge probleme koji dovode do uvecanja leve komore i ako je ustanovljen samo povisen krvni pritisak onda to adekvatno tretirati...
Hvala na odgovoru.
Radjen je EHO abdomena - jetra,slezina,pankreas,holecista, paraaortalno podrucje, levi bubreg b.o. Desni bubreg normalne velicine, ocuvanog parenhima sa znacima mikrolitijaze bez dilatacije PKS. Prostata volumena 22 gr., homogena.
Ovo b.o je bez osobenosti koliko sam upoznat.
Pritisak je bio povisen 170/90 ( sto je u granicama normale ), EKG u redu( radjen je 3 puta ).Jedino sto je bilo pritiska na stomak i nemogucnost normalnog udisaja. Posle praznika svakako poseta kardiologu da se urade analize.
Radjen je EHO abdomena - jetra,slezina,pankreas,holecista, paraaortalno podrucje, levi bubreg b.o. Desni bubreg normalne velicine, ocuvanog parenhima sa znacima mikrolitijaze bez dilatacije PKS. Prostata volumena 22 gr., homogena.
Ovo b.o je bez osobenosti koliko sam upoznat.
Pritisak je bio povisen 170/90 ( sto je u granicama normale ), EKG u redu( radjen je 3 puta ).Jedino sto je bilo pritiska na stomak i nemogucnost normalnog udisaja. Posle praznika svakako poseta kardiologu da se urade analize.
dakle povisen jeste i nije u granicama normale! treba ga svakako regulisati odgovarajucom terapijom kako bi se sprecile komplikacije koje su posledica povisenog krvnog pritiska...ultrazvucni nalaz je uredan...sagus napisao:Pritisak je bio povisen 170/90 ( sto je u granicama normale )
U hitnoj pomoci dezurni lekar je prepisao Tritace 2.5 mg sto se i internista nakon pregleda ultrazvukom slozio i takodje da se pije Probiotic radi regulisanja crevne flore. Kao sto sam i rekao nakon praznika kod kardiologa na pregled.Pritisak je malo varirao ali juce i danas je bio 120/70 ( mereno po 3 puta u toku dana ). Takodje zaboravio sam da napomenem da sam 1949. godiste.
Hvala na odgovorima
Hvala na odgovorima