Propranolol-upotreba

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Propranolol-upotreba

Post od etro »

Rec je o mojoj mami koja je pre otprilike mesec dana pocela da ga koristi a inace vec dugo godina ima probleme sa aritmijama i visokim pritiskom, a pomenuti lek je pocela da koristi zbog osecaja stezanja i probadanja u grudima.
Problem je u tome sto je pocela da ga pije na svoju ruku i spada u osobe koje ni ziva sila ne bi oterala lekaru(uz sve moje napore da je ubedim u suprotno) i sad mene zanima koliko dugo propranolol sme da se koristi?
Ona pije po 1/4 ujutru i isto toliko uvece i kaze da joj je pomogao i da vise nema te senzacije u grudima,a ja samo znam da terapija propranolom ne sme naglo da se prekine pa me zato i zanima koliko se on dugo sme upotrebljavati.
Taj lek je inace prepisan meni :roll: jer sam zbog koksakija imala tahikardije i probode u grudima ali ga ja nikad nisam ni koristila i nisam se pokajala zbog toga,a mama je tad verovatno i saznala za dejstvo leka pa je odlucila da po koji put proguta po celu tabletu......mislim ocajno ali sta da radim sem da joj na svakih 6 dana iseckam 3 tablete i da joj stalno ponavljam da ne sme da preskace kad ga vec koristi.
Please help......
P.S. Ako neko zna za dobro obdaniste za roditelje neka mi preporuci :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Mozda ima stanje kod koga uopste ne sme da ga koristi? Na primer, izrazenije srcane blokove, bradikardiju i slicno... Ako ne mozete da je odvedete lekaru,nikada necete znati da li da pije Propranolol ili ne. Sa druge strane ako je bas zapela da se tako leci sama, i ako V i bas nikako ne mozete da to presecete, 2x1/4 ne bi trebalo da joj naskodi, pa neka joj bude. Sta da Vamm kazem - mozda je nabolje da dovedete u kucu nekog lekara prerusenog u civolno odelo :-? Makar da joj izmeri pritisak i poslusa srcanu akciju...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Ma ne znam sta cu sa njom.......sad sam je upravo ubedjivala da ne pije jogurt kome je pre 5 dana istekao rok :o i nisam uspela.Mozda je umislila da je superwoman i da za nju ne vaze pravila ko za ostatak sveta.
Vama hvala na odgovoru, a ja odoh da potrazim medicinski ugalj za svaki slucaj :wink: .
Pozdrav.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ja sam prosto zapanjena!!??
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Ma koliko god svima to delovalo suludo ona jednostavno funkcionise na taj nacin i dok bih ja zbog tog jogurta zavrsila na ispiranju mog osetljivog stomaka i infuziji njoj stvarno nije bilo nista, a i da je dobila neki proliv rekla bi uf dobro je sad cu se procistiti jer me ovaj zatvor bas muci i posle par dana bi sve bilo ok-PSIHA JE CUDO!
I bas zato sto je takva ja ne pamtim da sam je ikada videla u nekoj depresiji ili u ocaju...jednostavno zena se ne plasi nicega.
Mozda nece biti zasluzna za velike mudrosti, ali za velika dela itekako hoce, i tako cu ja nastaviti da vodim racuna o propranolu, a ona o domacinstvu i porodici i to se jednostavno zove ZIVOT.
Pozdrav.
BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Uh, kao da opisujes moju mamu! Jedina je razlika sto moja voli da je ocajna i depresivna a ja ne zelim tako da zivim!
Odgovori