Postovanje,
samo jedno kratko pitanje, imam sinusnu tahikardiju i kardiolog mi je dao da pijem dva puta po 1/4 propranolola dnevno, pa sam samo hteo da pitam, da li ima nekih smetnji ako idem u teretanu i pijem taj lek?
Hvala najlepse.
Propranolol i teretana
e vidiš to si trebao da pitaš svog doktora,a možda već i jesi ali hoćeš da čuješ još neka mišljenja?
nema veze,..ovako;da li imaš često tahikardiju,kolika je (oko 100 ili preko 120 u min?),.kakav ti je tlak?
u principu ako baš misliš da se baviš ozbiljnije rekreacijom,dobro bi bilo da uradiš ergometrijski test,..to ti je najpouzdaniji način da vidiš kako ti herc reaguje na opterećenje,...ako ti nije baš jaka tahikardija (a sudeći po dozi lijeka i nije i mnogo visok tlak) ,..mislim da bi uz spomenutu dozu lijeka mogao u teretanu,.s time da izbjegavaš veće težine ,..ništa preko 7-8 kg,..i da praviš češće pauze između ponavljanja,..malo više aerobnih aktivnosti ali lakšeg intenziteta,..recimo hodanje ili laganija a duža vožnja bicilka,..kako god sretno!
nema veze,..ovako;da li imaš često tahikardiju,kolika je (oko 100 ili preko 120 u min?),.kakav ti je tlak?
u principu ako baš misliš da se baviš ozbiljnije rekreacijom,dobro bi bilo da uradiš ergometrijski test,..to ti je najpouzdaniji način da vidiš kako ti herc reaguje na opterećenje,...ako ti nije baš jaka tahikardija (a sudeći po dozi lijeka i nije i mnogo visok tlak) ,..mislim da bi uz spomenutu dozu lijeka mogao u teretanu,.s time da izbjegavaš veće težine ,..ništa preko 7-8 kg,..i da praviš češće pauze između ponavljanja,..malo više aerobnih aktivnosti ali lakšeg intenziteta,..recimo hodanje ili laganija a duža vožnja bicilka,..kako god sretno!
Pa, ja sam mu spomenuo da se bavim i tenisom, i on je rekao da nema nikakvih problema. Sto se tice teretane, ne dizem bas 7-8kg ali pravim dovoljno duge pauze, ne osecam neko opterecenje. Sto se tice ergometrijskog testa, to sam uradio, i sve je ok. Od kako sam poceo da pijem propranolol, tahikardije imam mozda jednom nedeljno ,pre toga sam imao jednom/dva puta dnevno. Tahikardije idu do 104 u min. Za pritisak ti ne mogu tacno reci, ali danas sam merio i bio je 104/68. Radio sam i EKG i ultrazvuk, sve je uredu. Pijem i jednu sumecu tabletu magnezijuma dnevno. Hvala na savetima.