prolaps i fizicke vezbe

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragana322
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2005 8:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

prolaps i fizicke vezbe

Post od dragana322 »

Vec sam pitala sta je prolaps a sada Vas molim za tumacenje dijagnoze-PMZ diskretno delom prolabira u levu pretkomoru.Prisutna trivijalna MR.Protok kroz aortno usce normalan.A. koren 2,8 cm, LP 2,9 cm. LK norm. dimenzija.EDD 4,8cm ESD 2,9cm. EF 65-70%.Bez sedimentnih ispada u funkciji leve komore.Intenzivniji eho sa perikarda.
Imam 2 pitanja
Da li sa ovom bolescu (taj prolaps) smem da se bavim aerobikom (instruktor sam aerobika)?
Da li je moguce da usled ovog poremecaja imam stravicna gusenja i preskakanja srca vec 2 meseca i sve intenzivnije aritmije (kao da mi je srce zastalo) ili po Vasem misljenju na osnovu navedene dijagnoze ipak te moje tegobe treba prepisati psihi?
Hvala unapred.
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Uradite holter monitoring srca i znace se dali tegobe poticu od prolapsa ili ne.Licno pretpostavljam da ne poticu i da mozete se baviti aerobikom.Preventivno uzimajte neki beta blokator sa dvadesetocetvorocasovnim dejstvom
Odgovori