Pozdrav
Sad bas i ne znam da li je ova tema za kardiologiju posto su uticali mnogi faktori!!!!
Da krenem od pocetka.Imam 18 godina.Za 3 meseca sam skinuo 20kg tako sto sam bio na visokoproteinskoj dijeti i bio sam izlozen teskom fizickom naporu(teretana) + skola i praksa.Sve je bilo super do pre jedno mesec i po dana kada sam pred spavanje uradio serije sklekova.Ujutro sam se probudio sa otkucajem srca 132min i od tada mi puls u duzem mirovanju(jedno 1 vremena) iznosi 73 i osecam blagi pritisak u grudima.Cim pocnem da se krecem taj pritisak se poveca i puls mi skoci u banalnoj setnji koja traje 10min na 110.Otisao sam kod kardiologa,uradio holter,EKG,rendgen pluca,FT4 i TSH i sve je ok osim naravno EKG-a i holtera.Kardiolog mi kaze da sam se jednostavno receno preforsirao i posto nisam unosio dovoljno hranljivih materija za moje godine,visinu i kilazu...Bice sve ok samo da mirujem duze vreme i da se dobro hranim.terapija propranolol 40mg 1/4 dnevno .E sad posto mi je to i vecinom i na nervnoj bazi sada posto ludim i stalno razmisljam kad ce da prestane taj period mirovanja i kad cu ponovo da vezbam,ako neko moze da mi preporuci nesto za obnavljanje i jacanje srcanog misica i da izbacim te silne slobodne radikale iz tela, nesto kao onaj AJKUS-ulje iz ajkuline jetre.Da li to nesto vredi,ili ima jos nesto bolje pored toga?
Problemi sa srcem
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Mnogo hteo, mnogo zapoceo....
A kako bi bilo da pretsanete da bilosta trenrate i da ne uzimate bilo kakve dodatke uobicajenoj ishrani tokom leta, dovljno je kupanje po bazenima, jezerima, moru, setnje, mozda po neko sutiranje lopte i to je to. I da se manje trosite, jer "sve se haba", pa i covek. Posaljite te EKG nalaze, da vidimo o cemu je rec, mada ne verujem da ce iko od lekara ovde ispasti pametniji od kolege kardiologa koji Vas leci.
Vi ste, mladi covece, zrtva industrije i propagande koje pozivaju na "jutizam", na masovnu upotrebu suplemenata, na fitnes-maniju i pretvaranje coveka u roba spoljasnjeg izgleda, na ispraznost narcisticke zelje za individualnoscu, koja se na kraju pretvara u stereotip. Razmislite malo o ovome i pokusajte da promenite ciljeve u zivotu i da shvatite da u zivotu postoje druge mnogo bitnije stvari, veca zadovoljstva, lepse aktivnosti koje vise ispunjavaju...
Sve najbolje.
A kako bi bilo da pretsanete da bilosta trenrate i da ne uzimate bilo kakve dodatke uobicajenoj ishrani tokom leta, dovljno je kupanje po bazenima, jezerima, moru, setnje, mozda po neko sutiranje lopte i to je to. I da se manje trosite, jer "sve se haba", pa i covek. Posaljite te EKG nalaze, da vidimo o cemu je rec, mada ne verujem da ce iko od lekara ovde ispasti pametniji od kolege kardiologa koji Vas leci.
Vi ste, mladi covece, zrtva industrije i propagande koje pozivaju na "jutizam", na masovnu upotrebu suplemenata, na fitnes-maniju i pretvaranje coveka u roba spoljasnjeg izgleda, na ispraznost narcisticke zelje za individualnoscu, koja se na kraju pretvara u stereotip. Razmislite malo o ovome i pokusajte da promenite ciljeve u zivotu i da shvatite da u zivotu postoje druge mnogo bitnije stvari, veca zadovoljstva, lepse aktivnosti koje vise ispunjavaju...
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.