Probadanje srca tokom treninga

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mrezica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 10:45 pm

Probadanje srca tokom treninga

Post od mrezica »

Zdravo. Isao sam u teretanu bez ikakvih problema,onda sam poceo da treniram i kik boks i tu su se javili problemi. Kada bi na treningu trebao da zadajem sto brze direkt udarce u predelu srca bi me probolo kao da mi je neko noz zario,u sekundi se desi i nestane,i onda nastavim sa treningom kao da nista nije bilo. U teretani sa dizanjem tegova i raznim vezbama nista se ne desava,na kik boksu dok trcim,trbusnjaci,sparing itd nista,ali kad moram da eksplodiram i dam sto vise direkta u odredjenom vremenskom intervalu desi se to probadanje,ne uvek,ali dovljno da se covek zabrine. Isao sam par puta na kardioloske preglede,ekg,medjutim nista,doktor mi je samo rekao da to nije za mene. Moze li mi neko reci u cemu je stvar?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Probadanje srca tokom treninga

Post od aa_aca »

Како то да си мршавије грађе (како си навео у другој теми), а тренираш теретану и кик бокс?!?!
mrezica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 10:45 pm

Post od mrezica »

Pa jesam,to vezbam cisto da bi mi telo bilo zategnuto i definisano :) Sad mozda i nemamo istu definiciju mrsavije gradje,na 1.75m od 70 do 75 kg,to su neke moje mere
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Та твоја маса је идеална.

Могуће је да имаш проблем на спојевима ребара и кичме, па када направиш нагли покрет долази до притиска на нерв који се преноси као севање у пределу срца.

Иди код неког доброг масера да ти погледа имаш ли укочене мишиће или какве чворове у тим мишићима што се налазе између плећки а иду уз кичму. Сигурно би ти добро дошао "Истеки" за истезање кичме и пршљенова. Имаш линк на мом сајту.
Odgovori