Moj deda, zadnje vreme ima cesto probleme sa pritiskom, poveca mu se i ima jak bol u grudima.. Popije nitroglicerin i to ga ne pusti, pa smo cesto u hitnoj, i stalno mu samo prime nesto i to je to, medjutim sinoc je radio jedan stariji doktor i on je rekao, posto je pritisak bio normalan, a imao je bolove u grudima, da to moze da bude od reume.. pa me interesuje sta sve od analiza uraditi i kako se ophioditi da bi se sve to ispitalo i da bi smo napokon konstatovali sta mu je, jer ovako ne moze vise...
Isti problemi su se javili 2010. u januaru i tad je bio u bolnici na ispitaivanju, na kardiologiji i konstatovali su mu tri dijagnoze... Angina pectoris stabilis, Hypertensio arteralis i Block rami sinisrifascikuli Hossi i naredni izvestaji doktora je pisala samo DG - ista.. od lekova ujutru Tritace Comp 5mg + 25mg i Cardiopirin 100mg, popodne pije 1/4Tensec 5mg, a uvece Tritace 2.5mg i PravaCor 20mg i lekove redovno uzima zaista i uredno, to vodimo racuna... A kada ima visok protisak uzima Vazotal jednu tabletu, tako su mu rekli u hitnoj..I kada ne moze da mokri dajemo mu lasiks isto po preporuci lekara...
Kod nas nemaju obicaj da daju izvestaje u hitnoj, al poslednji koji imam je od 22.12 (a posle toga je isao nekih 3-4 puta jos u hitnu) tu je DG Stenocardia HTA crisic LBBB...Bolovi u grudima se javljaju u miru, KKS mu je savrsena, bolju ne moze da ima, takodje, po izvestaju lekara EKG je uredan i noramlan... Dali su mu i Novalgetol jedne prilike i Nifelat......
Ako vam treba jos nekih podataka, recicu vam, napisala sam ono sto mislim da je neophodno....
Sta preporucujete vi, posto ovako ne mozemo vise.....
Hvala!
pritisak , bol u grudima - reuma?!?!
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt: