pritisak od alkohola

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fsudija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 11:41 am

pritisak od alkohola

Post od fsudija »

imam sledeci problem. ranije sam imao koksaki pa visok pritisak i na kraju se izlecio od svega toga. sada imam problem kada popijem nesto alkoholno. Odnosno bude mi sve ok, dok ne legnem da spavam. Kada legnem da spavam budim se sa povisenim pritiskom, neprijatnim osecajem oko srca i tako to. sutradan sam kao pokisao i kao da sam popio bure alkohola a ne samo 2-3 piva za celo vece. krvnu sliku sam radio vise puta, cak i neke jako detaljne i sve je kako treba. ekg ultrazvuk srca i ostalo. I sada mi bezveze da odem kod lekara i kazem mu sve ovo jer sam mu vise dosadio sa pritiskom i ostalim, a i stalno me ubedjuje da mi nije nista
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Alkohol izaziva kod dugotrajne upotrebe miokardiopatiju, osrecenje srcanog misica koje remeti funkciju srcane pumpe. Ukoliko imate "staz" od petnaestak i vise gidna konzumiranja alkohola svakodnevno ili skoro svakodnevno, onda sigurno mozete da ocekujete da imate odredjene posledice.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
fsudija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 12, 2007 11:41 am

Post od fsudija »

uh pa nema toliki staz. imam tek 27 godina!
inace koksaki sam dobio u 21 pritisak u 24 a pre godinu dana je pritisak prestao da me zeza posto sam isao na autogeni trening i pio rivotril.
kao sto rekoh za to vreme od 7 godina kada sam dobio koksaki do sada radio sam nekih 6-7 ultrazvuka srca, nosio holter EKG i radio test opterecenja i uvek je sve bilo ok.
Sto se tice alkohola, vec par godina pijem jako malo, a pre toga sam pio u nekim granicama za mlade. jedino sam imao period od dve godin kada sam pio znatno vise, ali to je bilo sada vec pre 4godine.
Odgovori