Zdravo,
Vec dvije godine imam problema sa preskakakanjem srca(ekstrasistole VES i SVES). U zadnje vrijeme gotovo da nema dana kada ne osjetim da mi srce preskace. Makar jednom u mjesec dana uhvate me pravi napadi, tako da u minutu zna da preskoci i po 6, 7 puta. Radila sam mnogo puta EKG, nekoliko puta ultrazvuk i jednom sam nosila holter koji je zabiljezio ne tako mnogo preskoka ( 500 SVES i 12 VES). Doktori tvrde da mi je srce zdravo i da je moguce neki virus. Radila sam i virusoloske analize koje su pokazale da koksaki nije, ali moguce da je adeno virus. Interesuje me da li adeno virus moze da utice bas toliko na srce . Inace normalno zivim , samo ponekad osjetim blagu pospanost ili malaksalost. Voljela bih da se javi neko ko ima slican problem .
preskakanje srca
Cao,
Na ovom forumu ima dosta mladih ljudi sa slicnim problemima. Ja bih voljela, ako mozes, da mi malo detaljnije opises tvoje stanje u smislu koliko cesto i kog su inteziteta tvoje aritmije. Prosto ne mogu da prihvatim misljenje ljekara da mi je srce zdrav, a da tako cesto i dugo preskace. Da li je moguce da je napetost i nervoza jedini krivac?
Pozdrav
Na ovom forumu ima dosta mladih ljudi sa slicnim problemima. Ja bih voljela, ako mozes, da mi malo detaljnije opises tvoje stanje u smislu koliko cesto i kog su inteziteta tvoje aritmije. Prosto ne mogu da prihvatim misljenje ljekara da mi je srce zdrav, a da tako cesto i dugo preskace. Da li je moguce da je napetost i nervoza jedini krivac?
Pozdrav
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo ovako ,pošto vidim da nisi našla ništa (ili nisi tražila).Pogledaj ovo sam ja postavila pa imaš i odgovore koje su meni dali....
Http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Pa ćeš iz toga videti da kod mene nije bilo iz čistog mira,(mada se posle nadovezalo i nervno).A počelo je od nekog nepreležanog virusa ko zna kad ,jer je tek kad je meni počelo da se javlja preskakanje ,bio prisutan neki enterovirus u krvi,ja sam mirovala ....ali su mi se preskakanja javljala ,pa videćeš u onom postu negde oko 120-130 aritmija dnevno ,to je bilo valjda na sakih minut ,dva, tri.Bar sam se ja tako osećala i naravno mislila sam da svaki preskok -ja umirem.
Ako još nekako mogu da pomognem..........tu sam
Http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Pa ćeš iz toga videti da kod mene nije bilo iz čistog mira,(mada se posle nadovezalo i nervno).A počelo je od nekog nepreležanog virusa ko zna kad ,jer je tek kad je meni počelo da se javlja preskakanje ,bio prisutan neki enterovirus u krvi,ja sam mirovala ....ali su mi se preskakanja javljala ,pa videćeš u onom postu negde oko 120-130 aritmija dnevno ,to je bilo valjda na sakih minut ,dva, tri.Bar sam se ja tako osećala i naravno mislila sam da svaki preskok -ja umirem.
Ako još nekako mogu da pomognem..........tu sam

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jesmo ja imam 33 i kad sam planirala decu počelo je ovo sa aritmijama.Po mom lekaru ja slobodno smem da planiram trrudnoću ali se kod mene (pored toga što ne mogu da ostanem u drugom stanju a sve je u granicama normale),javio i strah,šta ako mi se ''dogodi'' aritmija ,da li će imati posledica na bebu...itd.