pozdrav!
pre sedam dana sam osetio da mi prvi put preskace srce,tog dana kad je prenulo da preskace,preskakalo je na skoro svakih 30 sekundi,ponekad i vise od 4-5 puta za minutu.
prvo sam pomislio da je mozda od nezgodnog spavanja itd,medjutim stanje mi se nije popravljalo.sutra dan sam ustao sa istim tegobama abnormalnim kolicinima preskoka.
otisao sam kod kardiologa koji me je pitao da li koristim energy napitke,naravno pio sam ih jedno 2 godine po 2-3 komada dnevno.....lekar mi je rekao da je to preskakanje od prekomerne kolicine energetskih napitaka.
dao mi je tablete Concor od 2,5mg da pijem svako jutro po jednu.
nemogu da lazem,malo mi je bilo bolje ali i dalje imam nenormalno mnogo preskoka,radio sam ekg na kome se jasno videlo da srce preskace,medjutim terapija je ostala ista.
dao sam krv,sve je u super stanju,nista manjka nista viska.
e danas sam bio na ultrazvuk i evo sta mi je napisano:
LEVA KOMORA
edd 53
esd 37
fs -
ef -
septum 10,8
zadnji zid 10
desna komora 28
koren aorte 26
separacija kuspisa 21
leva pretkomora 43
mitralni protok regurg. 17
trikuspidni protok regurg. trag
pulmonalni protok vmax m/s 0.7
LP d1 lako uvecanih dimenzija,hiperehogenih zidova,bez vidljivih stranih masa.
MV hiperehogena,uredne pozicije i lako narusene koaptacije,doplerom se registruje trag MR do 1+.
LK uredna,heteroehogenih zidova,uredne debljine sa mestimicnom tackastom fibrozom,ocuvane globalne sistolne funkcije,bez segmentnih ispada kinetike u trenutku pregleda,dijastolna fukncija uredna E0,97 A0,76 EF58%.
aorta hiperehogena,trovelarna,ocuvane separacije,doplerom se ne registruje patoloski protok.
DK granica,doplerom se registruje trag TR.
perikard hiperehogen bez efuzije manja adhezija laterarno.
terapija propafen 150mg 3x1
conkor 5mg 2x 1/4
zamolio bih ako ima neko da mi ovo prevede na nas srpski prosti jezik sto bi se reklo,imam 33 godine i iskreno jako se plasim od ovih preskakanja,koje pre ovoga nikad nisam imao.
unapred hvala.
preskakanje srca
Re: preskakanje srca
zar bas nikog nema da pomogne? 

Re: preskakanje srca
Nisam lekar,ali znam šta je muka.
Ja te preskoke vučem već oko tri godine.Imao sam perikarditis 2011. i od tada je sve počelo.U početku sam bio preplašen,obišao silne lekare,nosio holter,radio test opterećenja,ekg ne zna se broja...Bio sam u totalnom haosu,ne znam sa čim sve nisam probao da se oslobodim tih prokletinja:magnezijum,meditacija,vežbe disanja...Sve dok jednoga dana nisam rekao sebi da me baš briga za iste i jednostavno se vratio uobičajenom načinu života.
Imam ih i danas,možda manje nego ranije,ali svejedno.Nekada sam nervozan zbog njih,ali me je uglavnom baš briga.Inače sam vrlo aktivan rekreativac,što će reći da dnevno prvezem preko 40kilometara na bajsu,i odradim intezivan trening sa tegovima.Tokom treniranja i pri maksimalnim naporima preskoci se potpuno izgube.
Ovo je moje iskustvo.Dodao bih,da su pregledi koje sam odradio pokazali da sam potpuno zdrav i da imam odlično srce.Preskoci koje imam lekari su definisali kao pretkomorne ekstrasistole.
Ne znam koja je tvoja dijagnoza,ali miriše na nešto slično.Daću ti i jedan savet:nastoj da što manje misliš o preskocima.Slutim da si malo osetljivija priroda,a ovakve stvari umeju da se prilepe za takve osobe.
Ja te preskoke vučem već oko tri godine.Imao sam perikarditis 2011. i od tada je sve počelo.U početku sam bio preplašen,obišao silne lekare,nosio holter,radio test opterećenja,ekg ne zna se broja...Bio sam u totalnom haosu,ne znam sa čim sve nisam probao da se oslobodim tih prokletinja:magnezijum,meditacija,vežbe disanja...Sve dok jednoga dana nisam rekao sebi da me baš briga za iste i jednostavno se vratio uobičajenom načinu života.
Imam ih i danas,možda manje nego ranije,ali svejedno.Nekada sam nervozan zbog njih,ali me je uglavnom baš briga.Inače sam vrlo aktivan rekreativac,što će reći da dnevno prvezem preko 40kilometara na bajsu,i odradim intezivan trening sa tegovima.Tokom treniranja i pri maksimalnim naporima preskoci se potpuno izgube.
Ovo je moje iskustvo.Dodao bih,da su pregledi koje sam odradio pokazali da sam potpuno zdrav i da imam odlično srce.Preskoci koje imam lekari su definisali kao pretkomorne ekstrasistole.
Ne znam koja je tvoja dijagnoza,ali miriše na nešto slično.Daću ti i jedan savet:nastoj da što manje misliš o preskocima.Slutim da si malo osetljivija priroda,a ovakve stvari umeju da se prilepe za takve osobe.