preskakanja

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
caci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 3:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

preskakanja

Post od caci »

imam neka preskakanja .bio sam na sve analize i sve je ok i da imam hypercineticum i da su mi ta preskakanja na nervnoj bazi .sta sve to znaci ,jer ja nisam lekar. :o :-?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

To znači da ako ste radili EKG, holter 24h , ultra zvuk srca i analize krvi i posle svega toga je sve uredu.Onda nema brige.
Može da se preskakanje pojavi nervno ,što se kod većine slučajeva dogadja,i to kad se najmanje nadate .
pozdrav :wink:
gile75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 12:40 pm

preskakanja

Post od gile75 »

Preskakanja se mogu javiti usled prolapsa mitralne valvule? A
da li ubrzan rad srca moze biti posledica istog, i da li je neophodno regulisati ga nekom terapijom ili je to prosto za neke osobe normalno? Dva puta po par meseci su me testirali na propranolol ali mi je na kraju doktorka rekla da je mozda isuvise rano da zapocinjem sa terapijama (75 sam godiste...) i da je to sve verovatno na psihickoj bazi. Ono cega se plasim jeste slabljenje srca usled ubrzanog rada-da li je to tacno?
Molim nekog od aktivnih clanova da mi odgovori. Unapred hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Na zalost, u 31. godini uopste nije rano sa propranololskom terapijom. Srce se napreze i ne odmara dovoljno ako je stalno u tahikardiji.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gile75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 12:40 pm

Post od gile75 »

Da, ali ja nemam osecaj da mi srce non stop ubrzano radi. To mi svaki put ustanove prilikom EKG pregleda. DA li bi trebalo da uradim neki dodatni pregled?
Unapred hvala-Pozdrav!
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

pozrdav svima jos jednom, ja imam 32 godine i na presololu sam nazovi vec par godina, mada sam samovoljno prekidala, sto nije ispadalo dobro, sad vec sest meseci pijem redovno presolol i magnezijum i nemam toliko cesto tahikardije i extrasistole...definitivno lek treba redovno piti ako pomaze i vraca kvalitet zivota...moje pitanje za dr Ivicu je, pored prolapsa imam i blago krivu kicmu, blagu deformaciju grudne kosti, visoka sam 157 cm i 42 kg, sto je nizak indeks telesne mase..sad sam razumela da je sve to genetski uslovljeno zajedno, tj povezano, da li je to tacno? drugo pitanje je , pored prolapsa oba mitralna zalska imam i mitralnu regur. drugog stepena, da li mogu moje aritmije da budu i "opasnije ", ne samo "dosadne"?
Pored pitanja, zelela bih da posaljem pohvalu doktoru Ivici na srtpljivim odgovorima, sto zaista moze psihicki da pomogne pacijetima, i na entuzijazmu sa kojuim obavlja svoj posao. Mislim da mnogim njegovim kolegama treba da bude uzor i po znanju i po posvecenosti poslu i ljudima, i jos jednom hvala...:)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Gile, ako Vam nisu uradili (ili nece da urade) Holter EKG, onda napravite sami seriju kontrolnih tenzija sa merenjem pulsa, na primer 7 dana merite pritisak i frekvencu ujutsu, zatim pre rucka, pre vecere i na oko 3 sata posle vecere.

JelenaNS, nema potrebe da se zahvaljujete posebno. Skolioza i mitralni prolaps mogu da budu u orelaciji, ali kod nas ne postoje studije koje to istrazuju. O aritmijama: direktno one ne nastaju usled mitralne regurgitacije, osim kada ta regirgitacija dovede to izrazite dilatacije leve pretkomore...

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
surowins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 08, 2006 4:22 pm

cudan problem

Post od surowins »

Zdravo ja sam nov na forumu zivem se milan i imam 28 godina imam cudne simtome rada srca a radjen EKG,elem povremeno lupa kao da zeli napolje pri tom osecam da teze disem to se dogadja uglavnom leti na vrucinama ali ponekad i zimi.
Drugi simptom je da radi usporeno kao da hoce da stane isto se pojavljuje problem sa disanjem.
Trece sto zelim da napomenem je kada merim pritisak na neki digitalni merac koji pokazuje i br otkucaja srca meni nepada ipod 90 o.u minuti.????
Odgovori