Prekoci :(

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
silverextream05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2012 8:07 pm

Prekoci :(

Post od silverextream05 »

Dobar dan,

Evo da budem kratak. Imam 28 god. 185cm, 85kg. Javili su mi se preskoci pre 2 nedelje. Nikada pre nisam imao taj osecaj, doduse jesam mozda davno pre i to traje jedan dan i cao. Mozda sam imao jednom u zivotu tako nesto. Dosta sam se sekirao poslednjih dana, a pritom i imam anksioznost od pre 3 godine jos, i slabije spavam. Medjutim, posto je ovo srce, i posto se broj tih preskoka od 3,4 tokom dana, skocili na 100tine, uplasio sam se i zakazao odmah pregled kod privatnika najboljeg za koga sam cuo a ujedno coveka i poznajem. Uradio mi je pregled detaljan ultrazvukom i ekg. I sve je u najboljem redu. Pitao sam ga da li mogu da treniram sa tegovima i to zbog tih preskoka (nekad znaju i posle fizickog naprezanja da se jave, a nekad i kad mirujem i nista ne radim) i on je rekao da mi je srce skroz zdravo i da mogu da se bavim nesmetano sa cime god zelim. Nisam dobio nikakve lekove nista, ali sam citao na internetu za te holtere i stres testove, i stalno uvek nesto NOVO postoji, i sada vise ne znam jel to radi moja psiha ili postoji mogucnost da te moje palpitacije imaju nekog drugog osnova osim psihickog. ZNam sada ce odmah nekolicina ljudi da kaze OBAVEZNO URADI to i to, HITNO uradi ovo i ONO, mislim a takvi komentari logicno samo mogu da pogorsaju stanje svakoga od nas zbog tog straha i stresa. Takodje treba da napomenem da sam pre 6 meseci uzasno patio sa varanjem hrane, i to je trajalo 3 meseca i jos uvek nije skroz proslo, tada su mi radili 2 ekga, u razmacima od mesec dana i sve je bilo u najboljem redu sto se tice srca, sve zive kontrole, krvi, endoskopije, stolica, kandida, jetra i sve je bilo ok. Na kraju se izgleda ispostavilo da je na nervnoj bazi sledio taj zastoj hrane.Danas je skoro proslo, nije jos 100 posto ali recimo 95:) Pritom meni su se tada javile i drugi simptomi bolesti koje sam procitao na internetu, zastoj u grlu (knedla), bolovi, itd. Medjutim evo danas je sve to skoro proslo a nikakve lekove nisam uzimao, osim gela aloja vera. Da ne duzim preterano, posto sam ocigledno delimicno hipohonder, i da sve sto procitam dozivim za par dana, imam utisak kao da me ovaj pregled od lekara nije zadovoljio i sada trazim nove preglede koje treba da obavim. I ne znam sta da radim? :( Nemam panicne napade i to, imao sam ih pre 3 godine, sada jedino sto je ostalo je nesanica, i to preispitavnje i osluskivanje simptoma(koje pogorsa sve postojece). Znam da srce citajuci moze i po toj osnovi da preskace i to bas uzasno, i da je to bezazlena aritmija. Ali ja ne znam kako da prestanem da mislim na to, posto taj trenutak preskoka je neprijatan, traje sekund, ali kao da traje vecnost u mojoj glavi. I imam utisak, kao da recimo, kad pritisnem levom rukom grudi osecam tu neku nelagodnost skoro kao preskok. Citao sam negde na netu da postoji i taj nervni sistem(ili sklop nerava) koji ide od mozga do srca i zeludca i valjda se zove corpus nervus i onda zna i on da oslabi, tj nervi malo se zategnu i krecu te senzacije u vidu preskakanja srca, krkljanja zeludca itd. Ne znam, da ne filozofiram ja vise. Pritom ja se bavim sportom rekreativno i dizem tegove kod kuce vec 10 godina skoro svaki drugi dan. Imao sam takodje i slabosti koje su pratila ta preskakanja, i pogubljenost (odsutnost verovatno od straha) i u kombinaciji sve to je uzasno. Medjutim treba da kazem kada se naspavam(sto je u poslednje vreme sve redje zbog straha ), nemam te slabosti, samo strah, i ti neugodni preskoci.

Sta vi mislite?
silverextream05
Novi član
Novi član

Re: Prekoci :(

Jos sam zaboravio da kazem da sam skoro doziveo blagi panicni napad prilikom tog pregleda, puls mi je skocio bas, disanje teze ali daleko od onih napda kakve sam imao pre 3 godine.Samo eto, malo veca zabrinutost, neispavanost, i malo jaci strah. Ali mi srce ko za pakost tada nije preskaklo, sto je video i lekar koji mi je rekao da mi ne preskace koliko god da me je pregledao 5-10 min. Pritisak 135-85. I na kraju zakljucak - nalaz na srcu uredan. Spomenuo mi je prilikom pregleda da ako me bas muce ti preskoci , da bi mogao da mi da neke lekove, pretpostavljam beta blokatore, a mozda i bensedine, ne znam, na kraju mi nije dao nista, i sad se nerviram sto ga nisam to pitao. Ali sam bio pogubljen skroz. A i iskreno ne bih da pijem nikakve lekove, samo prirodno nesto, ako je moguce. Tipa magnezijum, b complex, meditacije.. Pod uslovom da i vi mislite da je to uredu. Citao sam da je i maticnjak jako dobar. Uff, mnogo citam, imam utisak da me ni jedan test ne bi zadovoljio i to je problem, pogotvo sto su ti testovi dosta skupi ili se cekaju dugo u bolnici. Ne znam, sta vi mislite? Hvala.
silverextream05
Novi član
Novi član

Evo upravo sam zvrsio trening (sat vremena) sa tegovima. Dok sam trenirao mislim da mi ni jednom nije preskocilo, mozda u pauzama dok odmaram 5,6 puta.(I to uglavnom da pocetku daha ili skroz na kraju daha ako duboko udahnem. Kao da su mi zgrcena pluca pa dodiruju srce, ne znam, mislim nemam osecaj gusenja niti pritiska u grudima, mozda samo blagi pritisak kad skroz skroz duboko udahnem, mada mozda je i to normalno previse sam mozda senzibilan sada u toj regiji). Nista vise nego sto mi je preskakalo pre treninga dok sam samo stojao i gledao utakmicu danas popodne, cak je tada i vise. Doduse to i nije pravi preskok, nego kao da mi zadrhti malo srce i onda jednom jace lupi i to traje sekund i posle sve normalno.
miljan92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 18, 2014 1:12 am

Post od miljan92 »

To sto osecas tokom treninga, mozda nisu preskoci, mozda je nesto drugo, nevezano za srce.

Palpitacije (ako ih uopšte imaš), ti se najverovatnije desavaju prirodnim putem (prevelik unos kofeina, ili imbalans elektrolita). Na to mozes uticati smanjenjem unosa kofeina, i zdravom ishranom (unošenjem minerala: potazijum/potassium, magnezijum / magnesium i kalcijum / calcium). Ja lično preporučujem za užinu grickanje badema, lešnika i indijskog oraha. Ove 3 jezgraste hrane poboljšavaju rad srca, itd. itd...
Raca 123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 07, 2014 3:46 pm

Post od Raca 123 »

silverextream05,koliko se placaju ekg i uz srca kod privatnika zanimame posto i ja ocu da odradim te preglede?i u kom gradu si ti to radio?unapred zahvaljujem
Odgovori