Pozdrav svima!
Naravno imam pitanje: moj suprug je '62. godiste, ali vec nekoliko godina unazad ima hipertenziju (150-160/100-110), ne pije nista od lekova, i ima UZASNE glavobolje. Glavoboklju moze da mu malo umiri samo 1-2 brufena od 600mg (!!!!!!!). Medjutim, od avgusta prosle godine ima i problem sa nogama, problem u vidu grceva i trnjenja. Desavalo se da ne moze da prepesaci ni 100 metera. E,sad, posto ja radim u bolnici, pa se nesto pomalo razumem u to, vodila sam ga na sve moguce preglede i analize, jedino nismo radili hormon stitne zlezde, i sve sto su mu nasli to je "sportsko srce".
Sta nam valja dalje raditi? Ima li svrhe raditi hormone stitne zlezde? Ili nesto drugo?
Pozdrav
P.S. Zaboravila sam da napomenem da ima genetsku predispoziciju za srcana oboljenja, svi muski potomci sa oceve strane su umrli od infarkta miokarda u 50-oj godini zivota.
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 9:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Bolje bi bilo da ODMAH pocne da pije lekove, beta blokatore i ACE inhibitore, jer oni usporavaju dalje remodelovanje srcanog misica (to 'sportsko srce" je samo izgovor za hipertrofiju koja, de facto, nije zdrava i kad-tad se preinaci u dilatcijui daje dekompenzaciju...).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
pozdrav
Mislite nesto poput propanola i enalaprila?
-
- Novi član
re
Izvinjavam sto se ranije nisam javila, no, znate kako je raditi u bolnici, i naravno hvala na odgovoru. Jos mi preostaje "samo" da ga nagovorim da pocne sa terapijom!
Pozdrav, Dada
Pozdrav, Dada