povremeno krvarenje iz nosa posle infarkta miokarda
povremeno krvarenje iz nosa posle infarkta miokarda
Postovani! Moj suprug (49 godina) pre mesec dana imao je infarkt miokarda:infarctus myocardil ac.par.inferioris i 21. Od pocetka bola do ugradnje stenta proslo je samo oko 1 h: PCI primaria cum implantatio stent No I RCA prox Z 95.5. Propisani lekovi: Aspirin 100 mg dozivotno, Plavix 1tbl godinu dana, ranisan, concor (koji je pio pre infarkta), pravacor 20 mg, enalapril 2x5 mg. Stanje mu je dobro, sem sto mu se u par navrata pojavila krv iz nosa. Pritisak je bio normalan 130/85. Posle poslednje pojave krvi u nosu, odmah je po preporuci doktora hitne pomoci uradio INR . rezultat 0,98. Njegov doktor kaze da to nije ni trebalo da se radi.Ostali rezultati su dobri, vracaju se u normalu: ALT 65 R.v. M do 40, AST 38 M <37, GAMA GT 27 M<60 i CK 88 M<171. Moje pitanje je: da li je ova pojava normalna ili bi trebalo promeniti terapiju....a pitanje postavljam jer dr u hitnoj pomoci kaze da to nije bezazleno..da moze doci do komplikacija pa sam naplasena. Videla sam na netu da aspirin izaziva ove nus pojave. Milo