povišen krvni pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
radojko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 12:57 pm

povišen krvni pritisak

Post od radojko »

Imam 46 god, u mladosti sportista.Pre četiri godine ostavio sam cigarete, pušio 20 godina.Redovno pijem ujutro prexsamil 4 mg, kokord 2,5 mg posle podne.Fizički sam aktivan i vodim računa o ishrani.Povremeno i pored terapije imam pritisak do 145/100.Pre dve godine bio sam na testu opterećenja koji je prekinut posle III stepena zbog dostizanja SMF 156, bez bolova u grudima.
Ekg u miru: s.r ST- T b.o, sin.ritam, normalna osovina, niži T u L. u naporu i oporavku bez ST depresije. Pri opterećenju i odmoru povremene pojedinačne VES. Eho: bez poremećaja pokretljivosti. Test bez sigurnih znakova za smanjenu koronarnu rezervu. Hipertenzivna reakcija.
Uglavnom se dobro osećam, ali povremeno imam strah, ne znam koliko smem da se naprežem. posebno je problem u stresnim situacijama kada osetim aritmiju. Molim doktora za mišljenje.
radojko
Novi član
Novi član

Re: povišen krvni pritisak

Post od radojko »

Opet Radojko. Niko mi ne odgovara na pitanje. Šta da radim?
Sead.A
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 1:56 pm

Post od Sead.A »

ne se brinite,dali ste imali nasljedna hipertenzija?uzimajte redovito antinipertenzivna terapija,aspirin100,reducirajte slanog jela,tri puta sedmicno uzimajte ribu u ishrani,svaki dan oko pola saat fizicka aktivnost, i izbegavajte stresni stanja.poz bice se u redu ne se brinite.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

CONCOR se pije ISKLJUCIVO UJUTRU!!!!! dakle, "obrnite" - concor ujutru a PREXANYL uvece.
dobri su vam nalazi - morate redovno da pijete lekove protiv hipertenzije
radojko
Novi član
Novi član

Post od radojko »

Hvala na sugestijama.Pozdrav.Radojko
Odgovori