Potreban savet sta ciniti u vezi aritmija?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
qwertex0r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 3:25 pm

Potreban savet sta ciniti u vezi aritmija?

Post od qwertex0r »

Vec nekoliko meseci imam preskakanje srca, ali ne uobicajeno, vec koliko sam uspeo da pronadjem na netu, u pitanju je palpitacija. Dakle, bez obzira da li nesto radim, sedim, jedem itd. desi se da mi srce preskoci jedan otkucaj tj. zastane i nakon sekund lupi jace nego uobicajeno.

Ovo mi se nekada desava i do 20-30 puta na dan, a nekada 3-4 puta na dan. Inace nikakvih drugih teskoca nemam osim tog ruznog i neprijatnog osecaja kada srce stane, a zatim jace lupi. Nemam nikakvih bolova, vrtoglavicu, gusenje, bas nista.

Inace ne pijem, ne pusim, nisam gojazan (doduse ne bavim se trenutno sportom). Pritisak mi je normalan, radjen mi je EKG (ali nazalost u studentskoj sluzbi, tako da nije holter), ali naravno na tako malom uzorku je nemoguce videti, jer dok sam radio EKG nije htelo da se desi da mi preskoci srce.

Iskreno mislim da je zbog stresa, jer sam citao da je to jedan od osnovnih razloga. Medjutim problem je sto se to desava stalno, a ja sam pod stresom samo ponekad.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Potreban savet sta ciniti u vezi aritmija?

Post od aaaca »

Вероватно имаш мањак магнезијума као и 80% осталих са проблемима срца. Узми да пијеш по једну капсулу овог препарата магнезијума али обавезно у току јела. Њега стално користим па знам да је одличан.
qwertex0r
Novi član
Novi član

Post od qwertex0r »

aaaca napisao:Вероватно имаш мањак магнезијума као и 80% осталих са проблемима срца. Узми да пијеш по једну капсулу овог препарата магнезијума али обавезно у току јела. Њега стално користим па знам да је одличан.
Hvala na odgovoru. Danas treba da odem kod doktora jer sam dao krv i urin na analizu, pa cu videti sta ce mi reci. Ne sumnjam u njegovu strucnost, ali lekar je opste prakse, tako da ne znam koliko ce moci da mi pomogne.

Sto se tice ovih tableta, pijem ih bas u toku jela ili moze jednostavno minut posle obroka? Posto ne znam kolike su, a cesto u toku obroka ne pijem nista, pa ne znam da li cu moci da ih progutam odmah.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Може и минут после јела.
qwertex0r
Novi član
Novi član

Post od qwertex0r »

Cisto da nastavim. Radjen mi je opet EKG, nije se desio taj otkucaj, tako da je sve bilo u redu na papiru.

Od 12.tog pijem magnezijum, medjutim nista se ne desava. I dalje su ti "jaci" otkucaji prisutni. Radio sam analizu krvi i urina i doktor mi je rekao da su rezultati odlicni. Moze li neko da potvrdi ovo? Evo oba papira:

http://i.imgur.com/4PQSfsl.jpg

http://i.imgur.com/IQvBJ0s.jpg

Iskreno ne znam sta dalje da radim. U medjuvremenu mi je istekla zdravstvena knjizica, tako da sada mogu ici i kod privatnog.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Који магнезијум пијеш?

Код резултата се види да је холестерол повишен. Хлориди су ти на максимуму, мокраћа прилично кисела и имаш мало кристала у њој.

Пијеш ли доста газираног и слатког?
qwertex0r
Novi član
Novi član

Post od qwertex0r »

Gotovo uvek pijem ovaj sto si mi preporucio. Ukoliko zbog posla i obaveza zaboravim da ponesem tabletu sa sobom, kupim sumece tablete pa popijem 3 u toku dana ili blago gaziranu Mivelu.

Sto se holesterola tice, majka je takodje skoro radila nalaze i kod nje je povisen, tako da moguce da mi je to nasledno (ni ona ni ja nismo gojazni, ja sam 181cm/72kg), a moguce i da mi je povisen, jer sam prethodnog dana za dorucak jeo burek, za rucak punjenu pljeskavicu, a za veceru suvo meso. Dakle bez povrca.

Gazirano i slatko kao sok i ne bas, mislim da nisam popio flasu gaziranog soka za ceo mesec. Doduse jedem slatko, ali ne preterano, uzmem cisto da bih se zasladio.

Tada kad sam radio nalaze sam pio vodu iz gradskog vodovoda nedelju dana, a obicno je kupujem, ne znam da li to ima neke preterane veze.

I da, hvala na odgovorima!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шумеће витамине џабе пијеш а уз то трујеш се. Што се тиче Мивеле, да ли знаш да је неко јео ексере да би подигао гвожђе?

Холестерол не може да буде наследан и нема везе са гојазношђу.

Из то мало текста што си ми написао, видим да се храниш нездраво, па су свакакви ефекти могући.

Осим мањка магнезијума и вишка адреналина, прескакање срца може да изазове мањак гвожђа и поремећај рада штитне жлезде. Узрок може да буде и проблем са леђним делом кичме.
qwertex0r
Novi član
Novi član

Post od qwertex0r »

aaaca napisao:Шумеће витамине џабе пијеш а уз то трујеш се. Што се тиче Мивеле, да ли знаш да је неко јео ексере да би подигао гвожђе?

Холестерол не може да буде наследан и нема везе са гојазношђу.

Из то мало текста што си ми написао, видим да се храниш нездраво, па су свакакви ефекти могући.

Осим мањка магнезијума и вишка адреналина, прескакање срца може да изазове мањак гвожђа и поремећај рада штитне жлезде. Узрок може да буде и проблем са леђним делом кичме.
Mozes li mi reci zasto je to tako? Jer sumece tablete mi je preporucila internistkinja sama, a za Mivelu sam pitao doktora, koji mi je rekao da je to super i bukvalno mi je rekao da je magnezijum, magnezijum, u bilo kakvom obliku. Rekao mi je samo da pazim sto se tice Donat vode.

Da, tada sam se hranio nezdravo. U medjuvremenu sam poceo da vodim vise racuna o ishrani, pa sam poceo da kuvam i jedem povrce, zitarice, belo meso, jaja (za sada bacam zumance) i mleko.

Da li je moguce da problem izazove lumbalni deo kicme? Posto sam ja programer po profesiji i dosta vremena provodim sedeci za laptopom, trudim se da sedim pravilno koliko god mogu, ali opet posle odredjenog vremena, nesvesno promenim polozaj.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шумећи витамини су веома лошег квалитета а осим тога имају много штетних вештачких састојака: боја, укус, мирис... Магнезијум мора да буде органски везан исто као и гвожђе и већина осталих минерала. Имаш разне врсте једињења магнезијума (оксид, цитрат, аспартат...) и само они могу да се искористе у људском организму. У води немаш такве облике магнезијума.

Бурек, пуњена пљескавица и суво месо нису здрава исхрана, поготово ако је пљескавица купљена у ћевабџиници, а суво месо са хемикалијама, као што најчешће јесте случај.

Колико знам лумбални део кичме не може да направи проблем са срцем, али ти као неко ко пуно седи као и ја имаш проблема са раменим појасом и горњим делом леђа. Погледај на мом сајту www. aca. rs шта сам писао у Савети, Здравље под Рамена-рачунари и Кичма.
qwertex0r
Novi član
Novi član

Post od qwertex0r »

aaaca napisao:Шумећи витамини су веома лошег квалитета а осим тога имају много штетних вештачких састојака: боја, укус, мирис... Магнезијум мора да буде органски везан исто као и гвожђе и већина осталих минерала. Имаш разне врсте једињења магнезијума (оксид, цитрат, аспартат...) и само они могу да се искористе у људском организму. У води немаш такве облике магнезијума.

Бурек, пуњена пљескавица и суво месо нису здрава исхрана, поготово ако је пљескавица купљена у ћевабџиници, а суво месо са хемикалијама, као што најчешће јесте случај.

Колико знам лумбални део кичме не може да направи проблем са срцем, али ти као неко ко пуно седи као и ја имаш проблема са раменим појасом и горњим делом леђа. Погледај на мом сајту www. aca. rs шта сам писао у Савети, Здравље под Рамена-рачунари и Кичма.
Hvala na objasnjenju.

Naravno, to nije bila zdrava ishrana. Zato sam i odlucio da promenim to. Sada mi je na jelovniku dosta voca i povrca. Suvo meso je bilo bez hemikalija, tacnije moja porodica ga je susila, samim tim znam da nista nije stavljano u njega.

Vazi, pogledacu, hvala jos jednom. Dakle za sada samo i iskljucivo da pijem magnezijum koji si mi ti preporucio? Da li bi mogao jos nesto da mi preporucis pored redukcije ishrane koju sam vec primenio? Npr bavljenje nekim konkretnim sportom ili nesto slicno?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Добро је што сами правите суво месо. Било би добро када би могао за сву храну да будеш прилично сигуран у каквом је стању. Мислим да од меса нема ништа поузданије од свињског меса. Пожељно је да се зејтин избаци из употребе и треба да се користи свињска маст.

Ако већ једеш доста воћа и поврћа потребно је да га добро опереш. Било би добро да пре прања, воће и поврће одстоји у хладној води пола сата. Може се у воду додати и мало зеолита. Тек после тога треба прати воће и поврће уобичајеним начинима.

Онај магнезијум фирме NOW користим већ дуги низ година, а уз мене поприличан број особа. Сви који су имали аритмије више их немају. Дакле могу да ти препоручим тај магнезијум, а за остале произвођаче не знам.

Тај магнезијум пијем уз доручак или уз ручак. Ако се попије пред спавање, доводи до тога да те разбуди. Међутим, мени прија мала доза магнезијума пред спавање, па зато осим оне јаче дозе у току дана пијем и овај препарат са калцијумом и магнезијумом и он ми поправља сан.

Што се тиче спорта, он ти не може решити аритмију, ако си мислио да те посаветујем у вези тога. Или си мислио на нешто друго?
Odgovori