Potreban odgovor sto pre ako moze

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zoran001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2013 11:30 pm

Potreban odgovor sto pre ako moze

Post od zoran001 »

Probudio sam se jer sam iznenada osetio kao da mi se nesto zabilo u srce u 1 sec i strecnulo kroz celo telo. Bol je bio veci al je trajao samo 1 sec do 2. Posle toga nisam mogao da zaspim i srce je pocelo malo jace da mi kuca. Malo me je nesto zignulo u predelu srca kada sam pokusao da se pomerim u stranu. To je sve trajalo nekih 5 do 10 minuta i posle proslo. Imam 18 godina i ne bavim se fizickom aktivnoscu (ponekad uradim nesto sklekova cisto onako), slabo se setam i mnogo vremena provodim za racunarom. Visok sam 175 cm i imam 100 kg (znam da je mnogo). Desavalo mi se ovo i pre i isao sam kod kardiologa ali je rekao da je to zbog nepravilnog sedenja za racunarom. Zato sto mi se to prvi put desilo tada dok sam bio za racunarom i krenuo da ustanem i jako me zignulo (probilo kroz srce nesto). Sada mi se desilo dok sam spavao i mislim da je nesto ozbiljno. Molim vas da mi sto preciznije odgovorite posto sam jebeno uplasen.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Potreban odgovor sto pre ako moze

Post od aa_aca »

Прошло је пола године и ништа ниси урадио по питању здравља и сада се бринеш да није нешто озбиљно?! Вероватно је и ово од кичме иако си лежао. Међутим, биће све озбиљније, само да знаш. Колико ће ти срце дуго издржавати толико оптерећење, питање је.
zoran001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2013 11:30 pm

Post od zoran001 »

Evo preporuci mi ti kako i sta da smanjim u ishrani (secer i unos hrane) i koje su vezbe najbolje za jacanje srca i kompletnog tela. Resio sam da okrenem list pa se nadam da ces mi pomoci. Vidim da si ozbiljan i da zelis svima da pomognes. Cekam tvoj odgovor . Pozdrav
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Прво да ти кажем да сада не смеш да јачаш ни срце ни мишиће због тога што је срце већ оптерећено великом количином крвних судова који се налазе у салу. Ако се добро сећам, килограм сала у себи садржи 40km крвних судова.

Од физикалисања сада долази у обзир само мало бржа шетња и вожња бицикла такође умерена до лагана.

За исхрану, прво ми напиши што детаљније, како се сада храниш. Шта једеш, пијеш, таблете,...?
Odgovori