Pomoć/Savijet kardiologa

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mony-ma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 10:29 pm

Pomoć/Savijet kardiologa

Post od mony-ma »

Poštovani,

prekjučer sam skinula holter i nalaze sam trebala podići tek za dva tjedna. Međutim, jučer ujutro su me zvali da hitno dođem podići nalaz i da se s tim nalazom javim svom kardiologu. Jučer to nažalost nikako nisam stigla. Inače, preboljela sam Myocarditis, imam VES, prolaps valvule mitralis i rupicu od 10 mm. Liječim se već 13 godina i trenutno nisam pod nikakvom terapijom jer je sve bilo u redu zadnjih 5 godina. Kardiolog me svake godine šalje na 24-satni holter. Ono što mene zabrinjava je to hitno, a pošto ja do svog kardiologa ne mogu nikako doći nego tek u utorak i ne mogu čekati dotad jer sam stvarno nestrpljiva i nervozna, molila bih Vas za pomoć ako bi mi mogli prokomentirati nalaz i reći da li je to stvarno jako hitno i da li da potražim doktora u ponedjeljak u bolnici. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Sinus r., prosj 83/min. (53-150). Nespecifične ST-promjene. Većim dijelom snimanja registrirane pojedinačne VES (polimorfne, 1589 ukupno po izvj.), češće u ritmu bigeminije, 303* u parovima, 4*salve, po 3 VES u nizu, 1*kratka VPT (7 kontr., 15:04 h, TV, smetnje ne navodi), rijetke pojedinačne SVES (666 ukupno)
Odgovori