zdravo
imam 27god, pre skoro 2 meseca, posle celodnevnih aktivnosti (izlet, alkohol, sport, igraonica, splav), po povratku kuci i pripremama za spavanje, dobio sam aritmiju, koja mi nije mnogo smetala, koja se posle 15tak minuta pretvorila u lupanje srca, koje mi je poprilicno smetalo i bilo je jako neprijatno.
2dana posle toga vadio sam krv i 2puta sam radio ekg u razmaku od nedelju dana. rezultati krvi, kao i ekga su bili dobri, osim sto mi je bio visi puls (po doktoru) oko 85-90. aritmija i lupanje srca se vise nisu ponovili, ali imam neprijatnosti, koje se ogledaju u tome da osecam puls. cesto sam merio pritisak, nekada i vise puta dnevno i SVAKI PUT je bio dobar oko 115/66.
u vezi sa tim neprijatnostima: kao da imam sat u telu, i da mi telo pulsira. najvise u stomaku gde se i vizuelno moze uociti blago pomeranje (pulsiranje) stomaka. to unutrasnje pulsiranje mi stvara neprijatnosti najvise kada legnem (tada najvise osecam) i posle jela (rucak, vecera) ili kada mi se tokom dana prispava (po nekom svom osecaju). moram da kazem da mi se cini da mi puls danima u toku dana varira od 65 do 90, iako cesto nisam imao fizicke aktivnosti i druge napore.
kardiolog je rekao da mi nije nista. kakvo je vase misljenje?
hvala
izdvojio sam temu jer mi se cini da ovo nije ni aritmija, ni lupanje pulsa
pitanje za kardiologa
A mojoj drugarici je bilo to isto...
Moja drugarica je imala isto to,pa su je poslali kod psihijatra.Posle godinu ipo na antidepresivima,ona se onesvestila i zavrsila u UC,jer je imala neku paroksizmalnu tahikardiju.Dr su joj rekli da je to cesto ali se lako previdi i na holteru,jer ne mora svakog dana da dobije napad ,pa ni tad kad nosi holte,vec ako kod nekog simptomi traju preko mesec dana moraju te aritmije da se provociraju,ili se pod kozu ugradi neki holter koji se nosi i po par meseci da se uhvati napad.Pa ako to pokaze da nije nista tek onda kod psihijatra..To radi neki dr Mujovic koji je nju lecio.On je radio neku kratku intervenciju i ona sad ne oseca niistaDr kaze da je zdrava..Imala je te napade nekad ni po 10 dana,nekad tri puta dnevno.
Drbg,da li se to zaista tako radi,ili je moja drugarica pogresno lecena pa su jojto ispricali da ne bi bil;a ocxajna zbog promasenih dijagnoza.
Drbg,da li se to zaista tako radi,ili je moja drugarica pogresno lecena pa su jojto ispricali da ne bi bil;a ocxajna zbog promasenih dijagnoza.
Lepota zivota
ne moze, i ne treba svako ko pokaze prstom na grudi da nosi holter za produzeno snimanje, radi koronarografiju, itd.. slucaj koji ste vi opisali je ipak retkost, a ne pravilo! anksioznost je daleko cesca patologija!
odluka sta raditi sa nekim pacijentom se uvek na pocetku lecenja donosi empirijski, na osnovu najzastupljenije patologije a ne na osnovu mogucih oboljenja iz fusnota udzbenika - iz razloga pre svega vece verovatnoce tacnosti dijagnoze, zatim iz finansijskih.
u konkretnom slucaju - ako se neko zali na bolove, opresije itd.. u grudima, lupanje srca... a rezultat holtera, rutinske laboratorije + hormona stitaste zlezde, testa opterecenja i eha srca bude OK, verovatnoca da se radi o anksioznosti je daleko veca nego verovatnoca da je u pitanju neko retko oboljenje!
vasoj prijateljici je uradjena ablacija - unisten je deo srca (veoma mali) koji je stvarao nepozeljne impulse koji su generisani kada im nije vreme.
odluka sta raditi sa nekim pacijentom se uvek na pocetku lecenja donosi empirijski, na osnovu najzastupljenije patologije a ne na osnovu mogucih oboljenja iz fusnota udzbenika - iz razloga pre svega vece verovatnoce tacnosti dijagnoze, zatim iz finansijskih.
u konkretnom slucaju - ako se neko zali na bolove, opresije itd.. u grudima, lupanje srca... a rezultat holtera, rutinske laboratorije + hormona stitaste zlezde, testa opterecenja i eha srca bude OK, verovatnoca da se radi o anksioznosti je daleko veca nego verovatnoca da je u pitanju neko retko oboljenje!
vasoj prijateljici je uradjena ablacija - unisten je deo srca (veoma mali) koji je stvarao nepozeljne impulse koji su generisani kada im nije vreme.