Pitanje za doktora

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maggie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 1:30 pm

Pitanje za doktora

Post od Maggie »

Dobar dan. :D
Imam pitanje za doktora i nadam sa da nisam promasila podforum...
Dakle, moja mama ima neki grozan osip od stresa i pila je jako agresivnu terapiju - Dexason - skoro dva meseca i to je kod nje izazavalo gomilu nezeljenih efekata (izmedju ostalog i trovanje) i povisen krvni pritisak.

Sad pije saku raznoraznih lekova da bi izlecila posledice, Xanax za smirenje, Klementol protiv mucnina, na strogoj je dijeti...
Izmedju ostalog pije i Concor 5 i Indapres sr za regulisanje pritiska. A posto i ti lekovi lose uticu na njen vec otrovan zeludac, moje pitanje je: da li sme da prekine sa uzimanjem istih?
Moram da naglasim da joj se, posle te jedne epizode skoka krvnog pritiska, to vise nikad nije ponovilo (a uvek je i imala nizi).

Zatvorila se u 'zacaran krug' uzroka i posledica i nikako ne moze da se iscupa. :-?

Izvinjavam se na opsirnosti i hvala unapred na odgovoru.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Da ima samo stres i osip od stresa, ne bi joj davali Concor i Indapres. Nemojte da sama ukida terapiju, a ako ima posledica od uzimanja Deksazona, i one se mogu sanirati. Za reviziju terapije potrebno je da se pacijentkinja detaljno pregleda i da se sagledaju celokupna dokumentacija i eventualni novi rezultati dopunskih dijagnistickih procedura.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Maggie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 1:30 pm

Post od Maggie »

Hvala na odgovoru. :)
Odgovori