Opet pritisak prokleti

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Opet pritisak prokleti

Post od dural29 »

POzdrav! Malopre sam bio u ambulanti hitne pomoci ovde na poslu. Glava me je strasno zabolela pozadi i to me je nateralo da odem do lekara. Otisao sam par sati posle tog bola (ranije nisam mogao) i izmeren mi je pritisak 150/100, puls 100! Posle 10ak minuta je izmeren 130/100, puls 100!! Izmeren mi je i seces - 5.3!! Ovaj pritisak mi definitivno smeta, glava me boli, usi su vrele i vrat me zateze.. I niko mi nista ne daje, bar za smirenje... Da li je za ovakav pritisak uopste i potrebna bilo kakva terapija? Priznajem, jesam bucko, i znam da je to zbog toga, ali problem ne mogu da resim preko noci... Sta raditi u ovom momentu i sa ovakvom problematikom?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Opet pritisak prokleti

Post od drbgd »

potrebno je otpocinjanje terapije hipertenzije, javite se nadleznom dr opste prakse, i otpocnite dijetu dok vam je secer jos uvek normalan da ne dobijete i dijabetes
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Re: Opet pritisak prokleti

Post od dural29 »

Hvala dr! Danas sam bio kod lekara opste prakse..izmeren pritisak 160/110!!! Posto mi je to zamenska doktorka slogirala se zbog cega meni i ranije nisu pripisivani nikakvi lekovi.. Lepo joj rekoh da niko nece da mi ih da jer sam kao mlad.. Tako da sam danas uz uput za laboratoriju koju cu sutra da odradim dobio i Bisoprolol 5mg (po jedna tableta svako jutro), Lometazid (po jedna tableta ujutru svakog treceg dana) kao i Lexilium (po potrebi).. To je trenutno stanje,a posle krvne slike ce me verovatno uputiti kod kardiologa..
Ono sto je najzanimljivije je valjda ova autosugestija, da od momenta kada sam izasao iz DZ nemam nikakve simptome visokog pritiska..znaci nema onog dosadnog bola u glavi..da covek ne poveruje..a vec 5 dana muku muci sa svim tim cudesima...
Samo jedno pitanje - da li raditi EKG ili UZ srca? Sta je bolje i sta prikazuje stvarno stanje? Ako vec necu dobiti uput za UZ odradio bih ga u privatnoj praksi...
Odgovori