Odgovor molim Vas....Aritmija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
brankodda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 11, 2010 12:04 am

Odgovor molim Vas....Aritmija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od brankodda »

Postovani imam 31 godinu pre tri godine javila mi se aritmija ekstrasistule (poremecaj ritma po tipu SVES ), odmah sam otisao kod kardiologa uradio je sve analiye od ekg, holtrea gde je ustanovljeno da mi srce zaista preskace .Njegova dijagnoya je bila da je to zbog 'nacina zivota' ( radim stresan posao , kao prof.zatim tu je bilo puno kafe,alkohola, nikotina), prepisao mi je Propanolol pio sam taj lek 15tak dana,nakon toga sam otisao na kontrolu prepisao mi je samo bedoksin .U medjuvremenu sam ostavio cigarete , poceo aktivno da se bavim sportom *trcanje, teretana .Nakon toga aritmije su se pojavile jos dva puta i oba puta sam to sredio Bedoksinom.Medjutim ono sto mene muci jeste to sto mi se aritmija javi ponekad tj srce mi preskoci pogotovu kada trcim na traci (desi se da mi preskoci od 1 do 3 puta) ai ovako ponekad preskoci...Koliko je to opasno i da li da nastavim da se bavim trcanjem ,teretanom ? Inace pritisak se krece od 120-80,nekada 130/85.Sto se pulsa tice on je u mirnom stanju u rasponu od 60/80, a pri naporu obicno 140, dok je pri najvecem opterecenju na traci jednom samo bilo 167.Labaratorijske analize su u redu, uradio sam i analize hormona stitne zlezde (vrednosti su sledece T3 je 2,22 n mol/L T4 je 88,63 TSH je 2,51 FT4 je 22,93 i FT 3 je 7,14 ), da zaboravio sam lkardiolog mi je uradio dva puta i ultrayvuk srca i nije bilo nikakvih anomalija.Uradio sam u ultrayvuk ostalih organa i bilo je ok.Dakle bilo je u redu.Molim vas da mi odgovorite inace vrlo cesto me je strah tih aritmija i stegnut sam, naprosto ne znam sta je uzrok pa me uhvati panika ponekad.Pored toga napet sam dosta kada osetim da mi preskoci.Da li je moguce da su ti preskoci posledica psihe? Molim Vas da mi date odgovor pogotovu da li smem da trcim i da se bavim sportom???
Te koliko one mogu da budu opasne ili koliko su opasne ?
Nadam se brzom odgovoru.
Unapred zahvalan
Korisnikov avatar
No problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 10:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Odgovor molim Vas....Aritmija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od No problem »

Nisam kardiolog, ali jesam neko ko povremeno ima iste probleme - samo mnogo vise preskoka od tebe. Meni se to desava kad sam napeta, uplasena ili pod stresom. Prodje cim se smirim, ali zna da me razludi, da traje danima.
Mislim da je tvoj nalaz sasvim OK i da su ti te ekstrasistole psihogene.
Slika Slika
brankodda
Novi član
Novi član

Post od brankodda »

Pa i ja se iskreno nadam, poslao samna desetine e mailova razni doktorima s neta i onisu mi govorili da je sve ok i da nema razloga za brgu ,ako izuzmemo one koji su u uvijenoj formi hteli da me pozovu u privatnim ordinacijama,,,
Licno mene je strah tih preskoka, mada onoliko koliko sam upoznat s aritmijama svi govore da nije opasno.Vrag bi ga zna meni odkad su se pojavile kao daa zivim u nekom grcu , nerviraju me, plase me....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

anksioznost, nemojte da vam somatski lekari vise zimaju pare- obratite se psihoterapeutu
brankodda
Novi član
Novi član

Post od brankodda »

A da ima tu istine , kad je novac u pitanju......
Sta vise mislim da mi je lekar drugi put radio ultra zvuk tek onako ... no ipak strah me je , jednostavno nisam upoynat s svime time , tio je za mene ''spansko selo'',zato resih da se na ovaj nacin obratim za pomoc ljudima koji imaju slicno iskustvo ili koji su barem strucni , jer verujem da i oni posecuju ovakve forume...zato me zanima sve vezano za moje simptome i opasnosti joi ih prate ,ukoliko ih ima?????????
Te sam zahvalan svima koji mi mogu bilo sta kazati ili reci....
sabramir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2010 1:37 pm

Post od sabramir »

Zdravo svima!

Imam jedan problem vezano za aritmiju...Naime, odnedavno mi je otkrivena Hipotireoza ( Hasimoto ) i od tada pijem Euthyrox tablete i uskoro sledi prva kontrola. Na skorasnjoj analizi krvi je utvrdjeno povecanje holesterola, triglicerida a glukoza mi je na gornjoj granici. Savetovana mi je dijeta i povecano kretanje. Vec oko nedelju dana osecam uzasna preskakanja srca koja slede preskok za preskokom u trajanju od par sekundi i to me natera da se malo zakasljem ili mi zastane dah. nemam vrtoglavice...Mirno je jedino rano ujutru i kasno navece..

Ovoliki uvod je samo zarad moja dva pitanja: da li je moguce da zbog leka za stitnu zlezdu dobijam aritmiju?( da to nije mozda nezeljeni efekat leka- mada se nigde ne navodi u uputstvu :(
i da li ja uopste smem da se bavim propisanom rekreacijom ( brzo hodanje za pocetak? ).
Jos nesto. Imam 33 godine i za mnom su dva bliska porodjaja, zadnji pre 5 meseci.
Puno pozdrava i unapred hvala na odgovoru! :)
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

jeste,moguće je da imate preskakanja od letroxa,zapravo i sam imam situaciju sličnu vašoj
Odgovori