Nizak pa visok pritisak
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 12, 2007 10:16 pm
Nizak pa visok pritisak
Jutros mi je bilo jako loseposto am radi probave odmah popila jogurt pa kafu i zabolela me uzasno glava i prsti na rukama i nogama su pomodrili i bili hladni kao led i u jednom momentu imala sam osjecaj kao da lebdim i kao da propadam. popijem jos jednu kafu i doruckujem i nista u medjuvremenu sam imala osecaj kao da sam u pijastvu i odem do apoteke da kupim aspirin i izmerim pritisak koji je bio 100 sa 40 i apoterkarka se uspancila i kaze mi da odmah popijem casu vode sa malo soli i jaku kafu i da dodjem ponovo. Ja to uradim i odem za pola sata kad pritisak 125 sa 85 i imla sam osjecaj kao blagog preskakanja srca .Par puta sam se zalila sa tim simptomima kardiologu i on mi kaze da je to sve na nervnoj bazi i da pijem ujutru i uvece bromazepan 1,5 mg a mene to kako ja zovem ta kriza hvata 3 puta mjesecno i jako lose se osecam. Inace radila sam krvnu sliku i malo sam anemicna sam posle nekih dijeta. I cesto me bole vratni prsljenovi trnu mi tako da mi ponekad i muka bude od te vrste glavobolje.Sad sam opet izmerila pritisak i sad je 140 sa 90 i opet mi trne glava ali nekako sve odozgo i sjetim napetost u vratnim zilama i ramenima. Kome gos doktoru sam isla prije par meseci svi kazu nervna baza. Ispada da sam luda al vecina njih dobije tu dijagnozu pa ispada da je pola naroda poluludo.Inace imam 30 godina.
-
- Stalni član
sad si vec u panici i mozda nisi realna ... opusti se ...gledaj neki film, skreni misli...meni kad je lose i kad sam u takvoj fazi da neko kaze ..da li vidis zelene zvezde po kozi ja bih ih nasla...meni se tako nesto slicno desilo zimus... i to negde ...bas oko praznika... u sred noci ... ali sam isla u urgentni.... uradila sve analize i sve je kao uredu i sve je kao na nervnoj bazi ...i sve i dalje traje ali u manjoj meri...doktorka mi je bukvalno rekla -nauci da zivis sa tim ... na preskakanje srca .. i na sve ostale simptome ...puls mi je konstantno 90 i to je kao malo poviseno... i ok ... najveci uzas je sto se uvuce strah. I to se meni vise ne dogadja tako cesto...ali svaki dan mislim o tome...procice..opusti se..danas je tezak dan
-
- Stalni član
ma ne nisam u panici nego mi smeta taj dosadni bol i boli i ne boli nego samo smeta i stvara nervozu. A tableta protiv bolova ne pomaze.
Kod nas ljude kljukaju samo tabletama za smirenje i sve im je na nervnoj bazi. Ok je to bolje i to nego nesto 10 to al ima nesto i sto stvarno boli a ispada na nervnoj bazi jer zele samo pare da uzmu a to im je izgovor. Ipak hvala ti sto si se javila.