Nizak tlak i pritisak u prsima!
Nizak tlak i pritisak u prsima!
Otkad pamtim imam jako nizak krvni tlak.Obično se ne može izmjeriti,a kada može iznosi 90/60.Odnedavno osjećam pritisak u prsima i kratkoću daha,a nerijetko mi srce preskoči.Lako se zamaram i općenito se loše osjećam na ovim vrućinama. Srčane bolesti u familiji imam,ali su se javljale kod rodbine sa visokim krvnim tlakom. Inače imam i probleme s cirkulacijom,za vrijeme zimskog perioda mi mrznu i poplave prsti noga i ruku. Ako mi možete dati neki savjet bila bih jako zahvalna. Zasigurno ću otići kod doktora,ali za početak trebam savjet stručnjaka.Hvala unaprijed!
nizak pritisak je viza za dug zivot, kako se to najcesce kaze na strucnim kongresima.
bolove u grudima i preskakanje srca treba da ispitate kod kardiologa, oni najcesce jesu prisutni udruzeno sa hipertenzijom, ali njeno odsustvo ne znaci da ne postoji koronarna bolest i(li) poremecaji ritma i sprovodjenja.
bolove u grudima i preskakanje srca treba da ispitate kod kardiologa, oni najcesce jesu prisutni udruzeno sa hipertenzijom, ali njeno odsustvo ne znaci da ne postoji koronarna bolest i(li) poremecaji ritma i sprovodjenja.
Bila sam kod doktora. Srce uredu,tlak nizak,EKG u granicama normale,sinusni ritam 92/min. Dlanovi vlažni,trbuh normalan,štitna žlijezda nije uvećana. Predlaže vađenje nalaza krvni slike,šećera, posebno hormona štitnjače jer moji simptomi upućuju na to-umaranje,lupanje srca,kratak dah i sl. Da li je moguće da je to štitnjača?je li iko imao slične simptome?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 9:25 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uradite te analize koje Vam je kolega predložio.Može biti uzrok štitnjača.Ako analize budu u granicama normale,ne bi bilo loše da ipak uradite i ultrazvuk št.žlezde da se vidi lepo da li se nešto dešava u njoj.Pozdrav
Lekarska ordinacija HERONA ,
Vračar, tel.063-603-264 344-9142
0-24h na tel.poziv
www.ordinacijaherona.com
Vračar, tel.063-603-264 344-9142
0-24h na tel.poziv
www.ordinacijaherona.com
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 7:19 pm
gledao sam koji su simptomi kororarne bolesti,i bez sumnje sam shvatio da su to isti simptomi koje ja imam!Trne mi uvek leva ruka,vrat pa cak i levi deo glave,preskace srce,nepravilan rad,kratak dah itd.Da li je moguce da iam kororarnu bolest?Imam tek 24 godine,pa me cudi sobzirom da li je to moguce uopste?Jos nisam iaso kod doktora,al me zanima misljenje nekoga od vas,ako mi neko moze odgovoriti!