Nizak pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nizak pritisak

Post od Merylin »

Kako da podignem pritisak?Npr.bademi spustaju pritisak,te bih ih toplo preporucila svakom ko ima problema sa visokim pritiskom.Imam problema sa niskim,a lekove ne zelim da pijem.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jedi malo slaniju hranu i uzimaj dosta tecnosti (oko 3 litre dnevno).

Probaj tako. :wink:
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

To radim od kada znam za sebe,ali mi ne pomaze.Kafa mi samo trenutno podigne pritisak i to ako imam srece toga dana.Molim,jos neki savet!I da,bavim se aktivnoscu,da me ne posavetujete kako treba da se bavim sportom.Bavim se,a moj pritisak je nizak.Do toga dolazi leti u toku dana.Zasto samo kada su visoke temperature i zasto samo danju,ne znam.Ako neko zna neka mi objasni.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Merylin napisao:To radim od kada znam za sebe,ali mi ne pomaze.Kafa mi samo trenutno podigne pritisak i to ako imam srece toga dana.Molim,jos neki savet!I da,bavim se aktivnoscu,da me ne posavetujete kako treba da se bavim sportom.Bavim se,a moj pritisak je nizak.Do toga dolazi leti u toku dana.Zasto samo kada su visoke temperature i zasto samo danju,ne znam.Ako neko zna neka mi objasni.
Na toploti se krvni sudovi sire a tako se snizava i pritisak. (bar sam ja to tako skapirala, ovo uzmi sa rezervom).

kafa je jedna velika zabluda, ona podigne pritisak, ali u veoma kratkom roku ga naglo i spusti, tako da ja kafu ne bih preporucila uopste.

Setaj sto vise, a ako to ne pomaze, obrati se lekaru i dobices terapiju za regulisanje pritiska. :wink:
goki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm

Post od goki »

Majja, u pravu si sto se krvnih sudova tice.
Pored toga kad je toplo vreme putem potenja gube se soli pa se trebaju nadoknaditi tako sto se uzimalu mineralna pica a ne obicna voda,jer bi se u tom slucaju stanje moglo pogorsati.
Korisna su i oralna rehidrataciona sredstva koja se mogu bez recepta kupiti u svakoj apoteci. Kod nas ih ima kao Smekta, Nan, Nelit itd.
Odgovori