nizak pritisak i nesvestica

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
business woman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 29, 2013 11:49 am

nizak pritisak i nesvestica

Post od business woman »

Imam 21 godinu, student sam i trudim se da vodim zdrav zivot. Medjutim, pre nekoliko dana mi se dogodilo da mi u stanju mirovanja odjednom "padne mrak na oci", usi su mi se zapusile i cula sam jako zujanje, takodje sam ostala bez vazduha i srce mi je ubrzano kucalo. To je trajalo oko 1-2 minuta, pa je polako popustilo. Izmerila sam pritisak koji je u tom trenutku iznosio 95 sa 60, inace imam nizak pritisak. Sta moze biti uzrok takvog stanja? I kako da se ponasam kada se to dogodi?

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: nizak pritisak i nesvestica

Post od aa_aca »

Ко зна колико ти је притисак кљокнуо. За длаку си могла да се онесвестиш.

Када осетиш наговештај тога, одмах мораш да легнеш и подигнеш ноге на нешто, како би ти крв више ишла према глави. Осим тога треба да напнеш мишиће врата: држиш песнице на челу и главом притискаш о њих (глава се не помера) и попушташ, наизменично.

Колико си висока и тешка? Какво ти је гвожђе и остала крвна слика? Колико пијеш воде?
alexue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 02, 2013 1:46 am

Post od alexue »

Ljudi pomagajte,imao sam normalan i malo povisen cak pritisak 135/85 i malo vise,ali sam skoro polomio vilicu i nosio imobilizacione sine 3 nedelje.Tada sam se hranio samo na slamku i slabo se kretao.I odjednom mi je pocelo da se vrti u glavi i malaksalost,umor izmerim pritisak 105/70 kao nikad u zivotu,a desavalo se da bude i nizi. Zanima me da li je to od promene nacina zivota i ishrane i hoce li se korigovati kada nastavim normalno da jedem ? Hvala puno unapred,ako moze odg.na mail.
business woman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 29, 2013 11:49 am

Post od business woman »

Visoka sam 170 cm, a teska 55 kg. Pijem dovoljno vode dnevno, oko 1.5l. Krvna slika mi je dobra i imam visok nivo gvozdja, jer se zaista hranim zdravo. Desavalo mi se i ranije da mi "padne mrak na oci", ali nikada u ovoj meri. Cula sam za neke kapi koje podizu pritisak, kao i da magnezijum moze da pomogne.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

business woman, када се угојиш још 10kg ситуација ће бити боља. У међувремену иди да ти неко добар масира мишиће уз кичму, нарочито део између плећки. Неће бити на одмет ни масажа раменог појаса. Проблем са тим мишићима може да изазове несвестице и срчане аритмије итд. а све због притискања нерава који излазе из кичме. Јави се после неколико добрих масажа. Са магнезијумом можеш да пробаш, али немој да користиш било шта. Искључиво ти препоручујем оно доле. Користим га годинама и не само ја. Добро је проверен.

alexue, не може одговор на емаил јер се не види у профилу. Исхрана је вероватно један од узрока пада притиска. Пре ће бити да је узрок нагли пад стреса, јер си вероватно био на боловању док си се лечио. У комбинацији са блокираним мишићима раменог појаса ето резултата. Када опет почнеш да се нервираш, све ће да се врати на старо. :D Наравно то није моја препорука.

Slika
bodyfreak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 11:26 pm

Post od bodyfreak »

Ista stvar proslo leto mi se desavalo da me dovoze kuci sa posla padne mi pritisak ispod 30 donji gornji je uvek isti dobijem temperaturu jako visoku, sem toga stalno mi se spava i konstantno imam blage nesvestice, ne mogu trening da odradim kako treba uhvate me nesvestice jednom sam cak i pao, imam 21 godinu 185+ visok i 75 kg i stalno sam umoran bilo da radim ili da ne radim nista apsolutno i nikad ne mogu da se naspavam?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

bodyfreak, да ли си радио икакве анализе?

Обавезно испроверавај све вирусе који се могу анализирати и наравно борелију.
bodyfreak
Novi član
Novi član

Post od bodyfreak »

Nisam nikad radio nikakve analize...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Како је могуће да си имао такве проблеме а ниси ништа проверавао?

Да ли се још кљукаш антидепресивима?
bodyfreak
Novi član
Novi član

Post od bodyfreak »

Nisam imao problema ranije dok sam mali bio i to, ne ne pijem vise antidepresive pretvorio sam se u zombija nisam mogao dici glave ako ne spavam po 12 sati a to mi nije odgovaralo zbog posla... Imao sam veoma tezak zivot pun stresa i trauma i sad zivci su mi jako losi stalno sam nervozan i depresivan.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Могуће је да су твоји садашњи проблеми последица претходног начина живота и свега што те стрефило. Погледај на мом сајту w w w . a c a . r s вежбу коју сам описао под Савети, Здравље, Рамена-рачунари. Можда ти мало помогне. И било би добро да провериш крв...
totti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 27, 2013 4:58 pm

Post od totti »

a koliko kosta ona bocica magnezijuma ????
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

totti napisao:a koliko kosta ona bocica magnezijuma ????
Ево погледај овде. Уф, не ту. :D Погледај: овде. Цена је 2.190 динара и имаш 180 капсула - за пола године.
Drazenbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 4:19 am

Post od Drazenbg »

aa_aca napisao:
totti napisao:a koliko kosta ona bocica magnezijuma ????
Ево погледај овде. Уф, не ту. :D Погледај: овде. Цена је 2.190 динара и имаш 180 капсула - за пола године.

Ех, па смањи мало маржу.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Drazenbg, не могу да смањим маржу, када си се ти уградио 200%. Мојих 5 динара ништа не значе у односу на твојих 1.000 динара.

Смањи ти твоју похлепу.
Odgovori