nervoza, anksioznost, panika
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 1:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nervoza, anksioznost, panika
Zdravo. Ja sum od Makedonija i Vi se obrakam za sovet.Odamna veke ja pominav taa faza na panicno poremetuvanje i kako posledica na panicnite napadi bev anksiozna 5 godini. Piev terapija na antidepresivi -paroksetin recisi dve godini, ja prekinav terapijata pred tri meseci, koga bev vo Grcija i nemav nikakvi simptomi, od vreme na vreme nakoja nervoza imav ama ja ublazuvav so diazepam od 2,5 mg, po potreba. Otkako se vrativ vo Makedonija so ogled na toa sto imam golemi finansiski problemi i dolgovi, a biznisot nikako ne mi odi, a da napomenam i ispaniciv od zemjotresite sto se slucija vo Istocniot del na Makedonija, stanav mnogu nervozna a so toa poznaa da mi se vrakat i samite sipmtomi, imam cuvstvo deka ke dobijam udar, srceto mi preskaka imam ekstrasisitoli. Ne sakam da pijam lekarstva ama ne mozam da izdrzam pa pocnav da pijam dijazepam od 2 mg, no ne mi pomaga pa ja duplirav dozata na 4-5 mg. Ne znam dali pak da pocnam so zemanjeto na paroksetinot zosto znam deka i pokraj toa sto gi piev porano nervozata ne mi pominuva, dali da zemam istovremeno i diazepam??? Se plasam i imam cuvstvo deka ke dobijam udar
a imam samo 29 godini