Neprijatan osecaj u gornjem delu grudnog kosa

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Darija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2005 11:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Neprijatan osecaj u gornjem delu grudnog kosa

Post od Darija »

Zadnjih nekoliko godina, sa leve strane grudnog kosa, u gornjem delu (iznad dojke) relativno cesto se pojavi neprijatan osecaj, kao pecenje ili kao da nesto tesko prolazi kroz neki tanak ogranicen prostor, slicno neprijatnom osecaju kada komadic hrane promakne u dusnik. Lekar opste prakse mi je u nekoliko navrata napominjao da ``jedva moze da mi nadje srce`` stetoskopom i da mi ``srce malo brze kuca``, ali da nista nije alarmantni niti je potreban pregled kardiologa.
Obzirom da su pomenute tegobe ucestalije nego ranije( vise puta sedmicno), interesuje me Vase mislenje da li treba da se obratim kardiologu i o cemu se eventualno radi.
Takodje, od malena patim od jakih migrenoznih glavobolja, koje su obavezno pracene potpunim trnjenjem dela glave i ruke od ramena do cele sake. Da li su ti problemi eventualno povezani?
Inace, nekih drugih zdravstvenih problema nemam. Imam 31 godinu.
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Problemi su najverovatnije vezani za trnjenje odnosno Vase migrenozne tegobe.
Odgovori