Neobicna promena pritiska

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Neobicna promena pritiska

Post od Mrs_Parker »

Tri dana i tri noci pritisak mi je, za mene, bio visok a puls nizak. Inace, imam nizak pritisak, prosek 90/60 a ubrzan puls, prosek 90. Zbog pulsa vec godinama pijem polovinu propranolola uvece. Inace imam prolaps mitralnog zaliska i priraslice na perikardu, verovatno od koksakija.
Ta tri dana ujutru je pritisak bio 135/85 da bi rastao do 150/95 a puls je padao na 65. Propranolol nije pomagao. Nisam imala dovoljno vazduha, trnule su mi sake i zubi, bila sam malo osamucena a i vid mi je bio zamucen. Bolelo me je potmulo i nize rebara. Treceg dana sam se posavetovala sa kardiologom ciju ordinaciju sam nasla na mrezi. On je rekao da to mora da se ispita, a da mogu popiti 10 mg Enalaprila. Tokom noci, tj sinoc, sam popila 5 mg jer nisam znala da li sme da se pije sa Propranololom. Ujutru je pritisak bio nizi kao i puls da bi se pritisak tokom dana spustao i dostigao 100/70. Puls je i dalje oko 65. Sada se osecam ok. Nisam popila vise Enalapranil.
Da li ova epizoda trazi pretrage kod kardiologa ili je mogla biti reakcija na nesto drugo?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Neobicna promena pritiska

Post od Mrs_Parker »

drbgd je izgleda ljut na mene :roll:
Odgovori