Napadi panike...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
NV95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2015 12:10 am

Napadi panike...

Post od NV95 »

Imam inače problema sa napadima panike zadnji pa mogu reću pola godine. U zadnje vrijeme ih i uspijem kontrolisati, koliko-toliko. Bio sam pod stresom, mislim da sam i sad, jer čim se nešto malo prepadnem odmah osjetim kao da mi srce brže lupa, ali trudim se da ne obraćam pažnju na to. U posljednjih par mjeseci imam i problema sa probavom. Pokvario sam ishranu i to mi je sigurno sve uticalo na to, ali se pridržava mu posljednje vrijeme. Dobio sam i vanjske hemoroide, jedan plik mi je izašao kod analnog otvora, već 5. dan, mažem svinjskom masti i perem ga jednom-dvaput dnevno. Bolilo me malo prva dva dana, sada više ne osjećam bol, osim kada se brišem poslije velike nužde, pa je normalno da me zaboli malo kad ga zakačim. Inače sam se naprezao na WC šolji i dugo sjedim po danu, pa je to vjerovatno uticalo na hemoroide. Primjetio sam i male brise krvi na toalet papiru danas, vjerovatno zbog unutrašnjih ili šta već. Uglavnomm da ne spamujem sa tim, dosta toga čitam po netu, pa šta god nađem još više se potresem da nemam neki simptom za neku veću bolest i to mi pravi problem. Dosta me muči to. Danas sam i juče primjetio da mi lijeva noga utrne nakon što sjedim za kompom u jednom položaju, pa je možda od toga. Šaka i prsti desne ruke su mi utrnuli večeras nakon što sam držao telefon nekih 10-ak minuta a po netu svašta ima o tome... Ne znam više ni šta da mislim. Znate šta je sve specifično za napade panike, ubrzan rad srca i ostalo... Primjetio sam da nakon treninga puls mi ostaje visok narednih sat-dva, varira dosta oko 70-100, pa malo i preko ode, vjerovatno možda i što se malo uplašim. Inače. u zadnje vrijeme se slabo krećem i ne treniram redovno. Pa eto, toliko za sada. Nadam se da će neko iznjeti neka svoja iskustva i šta bih trebao da činim dalje. Hvala.

EDIT: Nekad osjetim i po neke trnce odnosno peckanja oko grudnog koša tj srca...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Napadi panike...

Post od aaaca »

Шта тренираш?

Колико течности пијеш у току дана и шта пијеш?
NV95
Novi član
Novi član

Post od NV95 »

Treniram košarku. Tečnosti pijem oko 1,5l-2l. Voda i cedevita uglavnom, dvije-do tri čaše Cedevite, a ostalo voda. Ali to nije bio slučaj u posljednje vrijeme, slabo sam pio vodu, tek zadnjih 10-ak dana sam počeo ovako...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

За некога ко се бави спортом ни то није довољна количина воде. Цедевиту ти не бих препоручио због вештачких боја, укуса, заслађивача итд. Боље пиј чисту воду али никако газирану. Пожељно је да вода буде слабоминерална (мање од 200mg/l сувог остатка).

Због мањка воде срце убрзава јер се крв згушњава. Дакле пиј воду на време и у довољним количинама.

Трњење ноге и руке је због проблема са кичмом и укоченим леђним мишићима. Мораш редовно да се разгибаваш и истежеш.
NV95
Novi član
Novi član

Post od NV95 »

Da, imam problema sa kičmom.

Što se tiče ovih vanjskih hemoroida, ja mogu da treniram? Mislim trenirao sam već u utorak i srijedu i nisam imao problema sa njima.
NV95
Novi član
Novi član

Post od NV95 »

Danas čitav dan proljev...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хемороиди сами по себи нису проблем осим што могу да боле. Ако се крвни суд не врати у мишић на време онда се крв згруша па је ресорпција спорија. Касније могу и да се упале па да проблем постане озбиљнији. Погледај на мом сајту какве савете имам за хемороиде: www. aca. rs у Савети, Здравље под Хемороиди. Имаш ту још савета који би ти могли бити од користи: Леђа, Кичма...
Odgovori