Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Moja svekrva je pre dva meseca radila snimak srca kroz venu, pa su joj nakon toga ugradili dva stenta. Mene jako zanima posto je ona gojazna, a i sada se nakon intervencije ne pridrzava pravilne ishrane, cigarete pusi do 10 dnevno i ne moze ih se odreci, a ponekad ume popiti i dve case vina ili neko zestoko pice. Da li ovakav pristup nakon intervencije moze da pogorsa njeno zdravstveno stanje? Zanima me koliko vremenski treba da prodje od ove intervencije do druge kada treba da operise zucnu kesu?
Hvala unapred
stent ce kratko trajati ako se ne bude pridrzavala dijete, ako ne bude prestala da pusi, i ako ne bude redovno pila terapiju.
misljenje o operaciji zuci daje napismeno nadlezni kardiolog, a nacelno moze na operaciju, zato je i stavljen stent da se problem sa srcem resi.