Mozete li mi prokomentarisati ovu dijagnozu?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ica111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 11:01 am

Mozete li mi prokomentarisati ovu dijagnozu?

Post od ica111 »

Dr. Ivice, da li mozete da prokomentarisete moj nalaza holtera?

Prosecan puls 88, u toku dana 99, u toku noci 76, minimalan 56 u 07:04 ujutru, maksimalan 171 u 17:17, komorksih preskoka 0, pretkomorskih preskoka 2, pauza u srcanom radu < 2.5 sec.0, miokardna ishemija nije registrovana. Spektralna analiza varijabiliteta ukazuje na PREDOMINACIJU SIMPATIKUSNE AKTIVNOSTI.
QTC/QT 12, odvodna disperziona analiza ukazuje na normalnu QTC/QT distribuciju 80%.
Frequency domain cardiogram and power spectral leads ECG analiza ukazuje na ispade u mikrocirkulacionom SCAN-u miokarda u AS segmentu pri brzim srcanim ritmovima.
Markeri predikcije koronarne bolesti QTD, TWA I SAF svi negativni.
Zakljucak: PREDOMINACIJA SIMPATIKUSNE AKTIVNOSTI u HRV studiji, sa slabim punjenjem cirkulacionog sistema srca pri frekvencama preko 165.
Terapija:Concor Cor 2,5 mg , 2 x ½ tablete dnevno, ujutru I uvece, koenzim q10, magnezijum, vitamin C.
Na ultrazvuku srca, ustanovljeno: PROLAPSUS CUSPIDI ANTERIORIS VALVULAE MITRALIS, na oba usca +1.
Na testu COCXACIE virusa, ustanovljeno prisustvo antitela, cocxacie virusa B grupe, CB1=1:16; CB2=1:16; CB:3=1:64;, CB4=1:64; CB5=1:16.
unapred zahvalna, Jankovic Marija.
Odgovori