Moze pomoc?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cox
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 24, 2008 2:13 pm

Moze pomoc?

Post od cox »

Imam 23 godine,visina 192cm tezina 87kg.
Imam problem sa povishenim pritiskom koji se javlja povremeno..
To je prisutno vec dve i po godine tj. od leta 2006. godine.Tada sam imao pritisak najvishe izmeren 190 sa 120-130. ali uglavnom je konstanto varirao izmedju 160 i 180 gornji i donji izmedju 90 i 100 i bio je svakodnevno povishen neshto manje od godinu dana.Proshao sam sve moguce kontrole ekg holter,holter pritiska,ultrazvuk,hormoni i nisu uspeli da otkriju uzrok,sve mi je bilo zdravo. Doshli su do zakljuchka da je uzrok najverovatnije nerviranje,stres i sl. Posle vremenom je taj pritisak krenuo da opada.Da bi se doveo u neku normalu od 135-140 sa 80-90.Medjutim u zadnjih mesec dana posle skoro godinu dana normale pocheo je opet da raste.Uvek je u gornjim granicama 140 sa 80 medjutim sve chesce ima ispade do 150 sa 90-95 pogotovo kad su neke promene u temperaturi.Uzimam neke kapsule belog luka svakodnevno,jabukovo sirce i sl. Takodje mi je i prepisan amplopin od 5 mg josh od pre dve godine da ga uzimam u situacijamam kada pritisak predje 150 po pola tablete.Shta mi predlazete...da li je mozda moglo u medjuvremnu da dodje do nekog oshtecenja bubrega ili neshto slichno shto bi moglo da uzrokuje ove promene,pod stresom jesam u zadnje vreme ispitni rokovi,posao i sl. da li to moze da bude uzrok?Imate li neki savet kako da pokusham taj pritisak da vratim sa gornjih granica od 140 80 na 130 70.Pa ako vec skache od nerviranja da te promene budu manje.Hvala na pomoci.
Odgovori