mozda anemija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Andrea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 24, 2004 3:13 pm

mozda anemija

Post od Andrea »

Pozdrav svima

Imam 26 godina,hladne ruke,noge i vrh nosa tokom citavog dana,ubrzano lupanje srca,nesanicu,i nemogucnost normalnog daha.

Sve ukazuje na malokrvnost,ponekad sam bleda, a, i osecam umor pri najmanjem radu.

Molila bih Doktora da mi kaze mogu li uzimati tablete gvozdja i koliko mg dnevno,koliko dug period..
unosom preko hrane mislim da ga ne mogu uneti dovoljno u organizam!

Nisam trudnica !
Hvala unapred

Pozdrav
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

.........................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:58 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Cak i ako je anemicna uzrok ne mora biti gvozdje! To se sve lepo vidi iz rezultata pa shodno tome ide i terapija.Ako je zaista gvozdje u pitanju ovo sto je Danka rekla je ok!
Sapienti sat!
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Mora se prvo utvrditi uzrok Vasih tegoba i na osnovi uzroka primeniti terapiju.Ne bih savetovao pre dijagnoze terapiju jer ona moze biti visestruko stetna.U slucaju da je u pitanju anemija treba utvrditi vrstu i primeniti terapiju.
vericapopovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 6:03 pm

Anemija usled nedostatka gvožđa

Post od vericapopovic »

Mojoj ćerkici sam davala Primed 5 feromed kako bi nadoknadila gvožđe u organizmu jer sam čula da se ovaj preparat bolje apsorbuje zato što je na bazi meda nego gvožđe u tabletama.
Odgovori