Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Imam 26 godina,hladne ruke,noge i vrh nosa tokom citavog dana,ubrzano lupanje srca,nesanicu,i nemogucnost normalnog daha.
Sve ukazuje na malokrvnost,ponekad sam bleda, a, i osecam umor pri najmanjem radu.
Molila bih Doktora da mi kaze mogu li uzimati tablete gvozdja i koliko mg dnevno,koliko dug period..
unosom preko hrane mislim da ga ne mogu uneti dovoljno u organizam!
Cak i ako je anemicna uzrok ne mora biti gvozdje! To se sve lepo vidi iz rezultata pa shodno tome ide i terapija.Ako je zaista gvozdje u pitanju ovo sto je Danka rekla je ok!
Mora se prvo utvrditi uzrok Vasih tegoba i na osnovi uzroka primeniti terapiju.Ne bih savetovao pre dijagnoze terapiju jer ona moze biti visestruko stetna.U slucaju da je u pitanju anemija treba utvrditi vrstu i primeniti terapiju.
Mojoj ćerkici sam davala Primed 5 feromed kako bi nadoknadila gvožđe u organizmu jer sam čula da se ovaj preparat bolje apsorbuje zato što je na bazi meda nego gvožđe u tabletama.