Molim Vas da mi protumačite nalaz,nakon uradjenog EHO srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Slobodan sretenović
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim Vas da mi protumačite nalaz,nakon uradjenog EHO srca

Post od Slobodan sretenović »

Poštovani doktore,
02.12.2007.doživeo sam AIM.Istog dana sam prebačen sanitetom u KBC Srbije.gde je dijagnostikovano sledeće:
AIM per anteroseptalis.
PCI primaria cum implantatio stent(Flexmaster F 1)No I in proxima LAD.
Danas 06.05.radio sam EHO srca i zaključak lekara je:
Aorta je odgovarajućih dijametara u korenu i ascedentnom delu,sklerotično promenjenog zida i anulusa,očuvane separacije veluma koji su diskretno fibrozno promenjemi.Registruje se AR u tragu.Leva ptretkomora je granično velikih dijametara.
Mitralni kuspisi su odgovarajuće ehostrukture i kreću se kao u usporenojrelaksaciji leve komore.Registruje se MR 1-2+,funkcionalne prirode.
Leva komora je granično većih dijametara,snažnih zidova,redukovane globalne kontraktilnosti.EF oko 40-45%.sa hipokinezijom medijalnog i apikalnog segmenta IVS apikularnog segmenta prednjeg zida i vrha srca bez prizidnih tropmbocitnih masa.Desne strukture srca su odgovarajućih dijametara.Registruje se TR 1+.Listovi perikarda su nešto jače ehogenosti sa rasloijavanjem listova perikarda u dijastoli do 5 mm iza ZZ i 6 mmispred desne komore-bez hemodinamskog značaja.

Napominjem da pored prednje descendentne grane koja je bila okludirana 100% i koja je sanirana u momentu infarkta,postoji okludirana 100% i Cx arterijaali nije radjena pošto postoje dobre kolaterale.
Hvala.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nakon svega što ste prošli, nalaz je izvanredan! Redovne kontrole i bez sekiranja! Sve najbolje!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori