ne znam odakle da krenem, danima sam osecala uznemirenost, malaksalost u smislu gubljenja energije, nekako kao da mi kapci na ocima spadnu na pola koplja. Od juna meseca isla po lekarima. U junu sam osetila jako lupanje srca i otkucaji preko 110, strah, paniku sta je, otisla u dom zdravlja. Uradili ekg, krvnu sliku, hormone stitne i sve ok. To je tako malo proslo i puf opet, juce uznemirenost, otkucaji 110, popijem bromazepam i malo se smirim i pola propranola. Odem u dom ydravlja i uradili ekg i ultra zvuk srca, koji je me uplasio.Pise>
Leva predkomora je normalnih dimezija 34mm. Duzi PMZ sa tragom MR.
Leva komora je normalnih domenzija 43728 mm, zidova normalne debljine, ocuvane sistolne funkcije, EF oko 63%, normalne segmentne pokretljivosti.
Koren aorte normalnih dimenzija 29 mm, uredne brzine.
Desna komora normalnih dimenzija 20mm, TV uredne fiziologije. Pulmonalni zalizak normalnog izgleda i pokretljivosti. U srcanim supljinama se ne vizuelizuje strane mase.
perikard b.operikardne priraslice.
sestra iz doma zdravlja je samo uzela nalaz i odnela doktorki koja je napisala antibiotik pri hiruskim intervencijama.
LJUDI STA TO ZNACI, I REKAL DA URADIM TITELE NA KOKSAKI VIRUS, ZAR SE TO NE MOZE VIDETI NA UZ SRCA.
Imam 36 goddina i jako sam uplasena, sta ako je koksaki, jaoj majko mila ja sam ionako hipohondar, neka mi neko molim vas pise sta je ovo i zasto koksaki
Molim vas
Molim vas za pomoc, bas sam uplasena
Re: Molim vas za pomoc, bas sam uplasena
Da ki je mogucr da niko ne zeli da pomogne odgovorom
Vi imate prolaps mitralnog zaliska, evo vam link pa procitajte malo o tome
http://www.vita-maxima.org/saznajte-vis ... ne-vavule/
A sto se tice koksaki virusa to se nevidi na uz srca to otidjite u dom zdravlja i informisite se...
Ja mislim da ga uopste i nemate te simptome koje navodite su posledica prolapsa ili aneksioznosti...
Srdacan pozdrav
A sto se tice koksaki virusa to se nevidi na uz srca to otidjite u dom zdravlja i informisite se...
Ja mislim da ga uopste i nemate te simptome koje navodite su posledica prolapsa ili aneksioznosti...
Srdacan pozdrav
Raco hvala puno. Koliko je taj prolaps opasanRaca 123 napisao:Vi imate prolaps mitralnog zaliska, evo vam link pa procitajte malo o tome
Srdacan pozdrav
Da vam odma kazem da nisam lekar,ali koliko sam ja citao o tome video sam da nije uopste opasno, potrebno je samo ponoviti uz srca na svakih godinu dana pa i vise.
Prolaps uopste nepredstavlja bolest srca,mnogi ljudi ga imaju a i neznaju da ga imaju jer nedaje nikakve tegobe vec ga otkriju na nekom rutinskom pregledu.
Tako da nemojte da previse brinete,ako budete imali neke tegobe u vidu lupanja srca,preskakanja srca gusenja i sl. obratite se kardiologu i on ce vam predloziti sta bude bilo potrebno.
Pozdrav
Prolaps uopste nepredstavlja bolest srca,mnogi ljudi ga imaju a i neznaju da ga imaju jer nedaje nikakve tegobe vec ga otkriju na nekom rutinskom pregledu.
Tako da nemojte da previse brinete,ako budete imali neke tegobe u vidu lupanja srca,preskakanja srca gusenja i sl. obratite se kardiologu i on ce vam predloziti sta bude bilo potrebno.
Pozdrav
Ako biste bili ljuzbazni da mumalo razjasnite. Ako imam koksaki da li moram na bolovanje?
Posto imam dvoje male dece da li smem da ih vodim u setnju, kuvam rucak, raspremam po stanu bla,bla, posto sam citala da je potrebno mirovanje?
Koja je granica za te titre, kako da znam po njima da li sam ga imala i jos ga imam, ili da li sam ga imala i vise nemam ili pak ga trenutno imam?
Da li prolaps moze biti uzrokovan koksakijem?
Da li je oziljak od upale srcanog misica moze biti od koksakija i da li je to opasno?
Hvala puno, nadam se da ce se neko smilovati i odgovoriti
Posto imam dvoje male dece da li smem da ih vodim u setnju, kuvam rucak, raspremam po stanu bla,bla, posto sam citala da je potrebno mirovanje?
Koja je granica za te titre, kako da znam po njima da li sam ga imala i jos ga imam, ili da li sam ga imala i vise nemam ili pak ga trenutno imam?
Da li prolaps moze biti uzrokovan koksakijem?
Da li je oziljak od upale srcanog misica moze biti od koksakija i da li je to opasno?
Hvala puno, nadam se da ce se neko smilovati i odgovoriti
Molim vas ako neko zna odgocor na neko od mojih pitanja neka pise, stalno me gusi, zamaram se nekad i dok pricam i stalno sam napeta