Molim vas za odgovor

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gorata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 1:09 pm

Molim vas za odgovor

Post od gorata »

Pitenje je za mog oca. On ima 55 godine i do sada nije imao problema sa srcem. Prosle godine osecao je neku bolku iza legja i bili smo na kardiologiju radili mu eho, EKG i stres test i se je bilo uredno. Od tada se je bilo u redu. Megutim vec neko vreme moj otac zali se da kad legne da spije ili kad miruje cuje kako mu radi srce. Znaci nema tahikardije ne oseca bol neki, ali eto kad je miram slusa rad srca. Pritisak mu je dobar 110/70. Mozda treba da napomenem i da ima nizak secer. To smo ustanovili pre tri godine, i od tada uvek nosi sa sobom koka-kolu, ili nesto slicno. To je valjda i nasledno pa eto i ja kad radim krvnu sliku secer mi je uvek ispod granice. li je 3 ili 3,3.
Molim vas da mi odgovorite dali moze da je ovo neki seriozan problem, jako sam zabrinuta. Moj otac je u meguvremenu izgubio zdravstvenu knisku i sad dok se to sredi i mi idemo kod lekara....ja ne mogu da izdrzim :(
dr B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 9:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr B »

vas otac je detaljno kardioloski obradjen i iskljuceno je srcano obolenje, pritisak je uredan. Mnogi ljudi uvece kad legnu "cuju" svoje srce. To nije zabrinjavajuce. Mislim da ne treba da brinete posebno ako nema tahikardije, bola ili nepravilnog rada srca.
Pozdrav
megy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 4:35 pm

Post od megy »

Imama jedno pitanje i zmolila bih ako biste mogli da mi odgovorite. imama 23 godine i pijem kontracepciju, jasmin, vec dva meseca. Pre pocetka terapije mi je uradjena cela analiza krvi i izmedju ostalog i koagulacija, gde je sve bilo u redu. medjutim, mene je pre nekoliko dana poceo da grci misic na desnoj nozi i ovih dana se tqj neki cudni osecaj prosirio na celu nogu, i uglavnom mi je taj osecaj na zadnjoj lozi. u uputstvima pise da se javimo lekaru ako se javi jak i ostar bol u nozi, moj nije takav. Ne mogu da idem na studentsku polikliniku jer mi je knjizica istekla juce pa moram da sacekam dok se overi. Interesuje me sta moze da bude uzrok, da li je mozda povezno sa kontracepcijom i da li ima razloga za paniku? Ginekolozi kazu da su sanse minimalne da to bude povezano sa kontracepcijom. Interesuje me da lil rezultati koagulacije mogu vremenom da se menjaju, s obzirom da su mi pre tri meseca bili u redu? Bas sam zabrinuta. Moram da napomenem da sam ne pusac i da ne bolujem ni od kakvih hronicnih bolesti sem sto imam parcijalni prolaps ali mi je internista rekla da nema kontraindikacija za kontracepciju.
gorata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 1:09 pm

Post od gorata »

dr b, hvala puno na dobrom odgovoru. Vec mi je lakse.
Pozdrav i vama i zelim vam lep dan.[/b]
Marija_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2007 4:34 pm

Post od Marija_20 »

Imam jedno piatnje- u poslednjih mesec dana osecam bol na levoj strani tj. u predelu srca i u grudima..Bila sam kod kardiologa,uradila eho i ekg i sve je bilo dobro,kardiolog je rekao da mi je srce u potpunosti zdravo..Tada mi je prepisao propanolol i protektin,takodje sam uradila i krvnu sliku i sve je bilo ok..Medjutim taj bol se jos uvek povremeno javlja,ne stalno vec me boli dan dva i prodje,ali pretezno se javlja nocu...ZAmolila bih Vas ako mozete da mi odgovorite i kazete zbog cega bi mogao da se javlja taj bol u predelu srca ako je srce zdravo i da li to moze da bude uzrok ubrzani rad srca?Hvala unapred
dr B
Novi član
Novi član

Post od dr B »

za megv
Slazem se sa misljenjem ginekologa da je veoma mala sansa da je bol u nozi povezan sa kontracepcijom, posebno jer ne pusite, mladi ste, a i nalazi krvi i kardiologa su uredni. Ako bol ne prestane za par dana javite se svom lekaru opste prakse, mislim da mesta za paniku nema. Posto ste student i verovatno dosta sedite i slabije se krecete obratite paznju na pravilno sedenje tokim ucenja i redovno ustajanje da protegnete noge svakih sat ili sat i po vremena.
dr B
Novi član
Novi član

Post od dr B »

za mariju
za pravilnu procenu treba vise podataka, za pocetak godiste:)). Bol koji opisujete ne lici na srcani. Da biste bili sigurni mozete uraditi test opterecenjem.
Inace, bol na mestu koje opisujete moze biti poreklom od misica, kosti, zeluca i creva, a moze biti posledica i napetosti. U pitanju je dosta siroka tema pa da bi otkrili pravo poreklo bola zaista treba mnogo, mnogo dodatnih podataka
Odgovori