Ako je moguce da mi neko protumaci EKG i Eho srca
EKG:
Vent Rate: 54BPM
PR int: 138ms
QRS dur: 106ms
QT/QTc: 394/381ms
P-QRS-T axes: 50-95-86
(sinus bradycardia. moderate right axis deviation [QRS axis >90]. T wave abnormality, possible anterior ischemnia [-0.1+ MV T wave in V3/V4]. abnormal ECG
EHO:
Koren aorte: 27mm
Leva pretkomora: 29 mm
EDD: 40mm
ESD: 22 mm
Septum: 9mm
Zadnji zid: 9mm
Listici mitralne valvue fibrozno izmanjeni, MR u tragu u normalnu LP. LK normalnih dimenzija sa u celini ocuvanom sistolnom funkcijom. EF oko 60%. Koren aorte normalne sirine. AV trolisna, normalnog izgleda sa ocuvanom separacijom u sistoli. TR2+, SPDK oko 45mmHg. PV kao i desne srcane supljine izgledaju normalno. Perikard b.o.
molim za tumacenje (ekg i eho)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
EKG se ne tumaci na osnovu kompjuterske analize, vec na osnovu gledanja u njega - kompjuterska analiza je nepouzdana. Imate na ultrazvuku trikuspidalnu regurgitaciju, malo vracanje krvi iz desne komore u desnu pretkomoru. Slicno, ali jos manje, mitralna regurgitacija - vracanje iz leve komore u levu pretkomoru. Ovo, medjutim, nije do sada uticalo na rad srca i srce nije uvecanao ili slabije kontrakcije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 10, 2006 12:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na kontroli prosle godine je uoceno da je desna komora blago prosirena 3.0cm, sto sada nije uoceno. Na kontrole idem zato sto sam pre 18 god operisla ASD.
Medjutim pre neki dan mi je pozlilo na poslu, blaga nesvestica, probadanje u grudima i trnjenje leve ruke, sto mi se desilo prvi put u zivotu. Dok je hitna dosla meni se stanje stabilizovalo, i pritisak je bio normalan 120/80, kao i posle u urgentnom centru.
Pitanje je da li to ima veza sa srcem, jer vec tri nedelje se osecam malaksalo, trne mi leva ruka, pritisak u grudima (ne stalno), vrtoglavica, ubrzan rad srca i probadanja sa leve strane?!?
Kad sam se prvi put javila kod kardiologa dao mi je da pijem concor 5 - 1/2ujutru. Od tada nemam ubrzan rad srca, ali svi ostali simptomi su tu.
Medjutim pre neki dan mi je pozlilo na poslu, blaga nesvestica, probadanje u grudima i trnjenje leve ruke, sto mi se desilo prvi put u zivotu. Dok je hitna dosla meni se stanje stabilizovalo, i pritisak je bio normalan 120/80, kao i posle u urgentnom centru.
Pitanje je da li to ima veza sa srcem, jer vec tri nedelje se osecam malaksalo, trne mi leva ruka, pritisak u grudima (ne stalno), vrtoglavica, ubrzan rad srca i probadanja sa leve strane?!?
Kad sam se prvi put javila kod kardiologa dao mi je da pijem concor 5 - 1/2ujutru. Od tada nemam ubrzan rad srca, ali svi ostali simptomi su tu.